Мерил Стрийп разкрива престъпни схеми, Манди Мур с нова песен от десетилетие насам и още (Плейлистът на Edna #36)

Мерил Стрийп
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Радост и тъга

Песента, на която е кръстен и албумът на Пинк от тази година, вече си има клип. В емоционалната балада “Hurts 2B Human” двамата с Khalid пеят за ежедневната болка на човешкото съществуване, с която хората могат да се справят, ако имат на кого да разчитат. Стоплящо напомняне, които идва тъкмо навреме за хладните дни и вечери.

Пътуване към себе си

Десетилетие след отсъствие на музикалната сцена Манди Мур се завръща с първи сингъл от предстоящия си седми албум. Поп баладата с рок привкус “When I Wasn’t Watching” разказва за промените у нас, които се случват. От изданието “Vulture” смятат, че парчето „звучи като оранжеви и кафеви листа, които падат право в тиквеното ви лате“. Още червени точки и за стилния клип, също в есенни тонове.

Слънца под тепетата

Двойна доза свежест идва малко преди премиерата на новия филм на Ники Илиев – „Завръщане“. Видеото към едноименното парче на Орлин Павлов и Михаела Филева, част от саундтрака на лентата, също е заснето в цветния и красив Пловдив. А от текста и музиката на Графа ни се приисква да заподскачаме сред уличките на Капана – ако скоро не ви предстои пътуване натам, може да ги видите отново от 18 октомври нататък, когато е и премиерата на филма.


КИНО

Престъпление за милиони

Какво следва, ако откриеш схема за подкупи и пране на пари за милиони долари на поне два континта? „Някой трябва да нададе вой”, смята героинята на Мерил Стрийп. Елън Мартин няма намерение да си мълчи след като става жертва на финансова измама и открива, че тя е една от многото, които захранват сметките на някои от най-богатите хора в света. В “The Laundromat” (или „Перачка на кинти“, както засега го превеждат у нас) като техни адвокати ще гледаме Гари Олдман и Антонио Бандерас. Режисьор на филма на Netflix е Стивън Содърбърг, който разказва за действителния скандал, наричан Досиетата Панама.

В здраве и болест

Лиъм Нийсън този път оставя настрани оръжието и преследванията, за да участва в романтичната драма “Ordinary Love” („Обикновена любов“). „Необикновен поглед върху една обикновена любов“, гласи слоугънът на филма, който разказва за семейна двойка, бореща се с раковата диагноза на съпругата. Трейлърът създава впечатление за тихо, съзерцателно и трогателно преживяване, което няма да се разпространява по кината у нас, но ще се оглеждаме за него по останалите места.

Да отключиш магията

Последната кино адаптация на „Тайната градина“ се появява през 1993 г., а 27 години по-късно ще видим и следващата. През април Колин Фърт ще бъде Арчибалд Крейвън – чичото на 10-годишната Мери (Дикси Егерикс), при когото тя е изпратена да живее след като останалите ѝ роднини умират от холера. Момичето се натъква на ключ, който отвежда нея и приятелите ѝ в edna тайна градина – а тя никога не е изглеждала по-жива от тази, която виждаме в трейлъра.

ОЩЕ

Мечтата на Ралф

В годината, когато Ралф Лорън трябва да навърши 80, HBO издават документален филм, посветен на дизайнера. Превърнал се в олицетворение на американската мечта, той започва от нулата и става едно от най-успешните места в индустрията си. Освен кадри от миналото, за Ралф Лорън пред камерата говорят имена като Наоми Кембъл и Ана Уинтър, които ще можем да гледаме през ноември във “Very Ralph“.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти