През 2024-та година си пожелавам… пътешествия! Топ 3 мечтани дестинации, които да посетим тази година

пътуване
Снимка: Istock

Искате ли да ви разкажа как започна моята 2024-та година? Всъщност беше доста спокойно посрещане - с чаша шампанско в ръка, отброявайки последните секунди от 2023 със сърце, изпълнено с надежда за една по-добра 2024-та. И няколко мечти, чакайки своя момент за сбъдване през новата година. 

И разбира се, след шампанското и фойерверките, дойде времето на традиционната баница с късмети. Лист хартия, който всички нямаме търпение да отворим, за да видим с какво ни орисва новата година. Какво обещава да ни донесе? Дали е това, за което тайничко си мечтаем? Дали е нещо, което ще ни изненада?

Ще ви издам какъв беше моят късмет, защото ме зарадва наистина много. И защото е нещо, към което бях решила да се стремя така или иначе. “ПЪТЕШЕСТВИЕ” - това е думата на моята 2024-та година. Прочетох късмета си и се усмихнах - нима има нещо по-хубаво от пътешествията? В прекия, но и в преносния смисъл. Да пътуваш към себе си, към мечтите, целите и желанията си. Да преоткриваш емоции, хора и места. 

Всеки нов ден е ново пътешествие, което поемаме. Всеки наш избор ни води по пътя, който ни е отреден, към съдбата, която сами ковем. А понякога се случва да откриваме най-много за себе си, когато пътуваме в прекия смисъл на думата. 

"Човекът е човек тогава, когато е на път!” е казал някога поетът Пеньо Пенев. А аз не смея да споря с поетите. Нима има нещо по-вълнуващо и обогатяващо човека, от пътешествията из други страни? Вълнението от факта, че е време да извадиш куфара от гардероба и да си оправиш багажа, тръпката от излизането на самолета, първите стъпки и първите глътки въздух на нова и непозната територия, улиците и забележителностите, които те чакат, за да ги покориш, снимките, спомените, вкусната храна, безценните мигове, прекарани с любим човек. Ах, затварям очи и наистина си пожелавам много “ПЪТЕШЕСТВИЯ” през 2024-та година.

Ето кои са и моите топ 3 мечтани дестинации, които ми се иска да посетя през новата година:

Лисабон, Португалия - Лисабон е град на слънцето, който сякаш носи безгрижието на лятото през цялата година. Градът на жълтите трамваи, малките улички и пъстроцветните плочки азулежу, които са истинско изкуство! Дал е на света велики пътешественици и мореплаватели и със сигурност ще бъде истинска чест именно ти да бъдеш пътешественик в този живописен, модерен и изпълнен с творческа енергия град.

пътуване
Снимка: Istock

Абу Даби, Обединени арабски емирства - помните продължението на “Сексът и градът”, в което Кари и компания приключенстваха в Абу Даби, нали? Е, има ли нужда да казвам повече? Саманта тогава определи Абу Даби като “модерния Близък Изток” и това наистина е така. Спиращи дъха небостъргачи, впечатляващи молове, иновации и различна и много интересна култура - Абу Даби може да предложи всичко това и много повече.

пътуване
Снимка: Istock

Рим, Италия - била съм в Италия няколко пъти, но никога в Рим. Град, в който буквално стъпваш върху история. Италия винаги е добра идея, а Рим може да предложи толкова много - исторически забележителности, музеи, катедрали, вкусна храна, божествено тирамису (поне така съм чувала), романтика и истински пир от красиви гледки. Храна не само за устата, но и за душата.

пътуване
Снимка: Istock

И запомнете едно от мен - новогодишните късмети понякога се сбъдват доста по-рано от очакваното! Още в първите дни на 2024-та година от WizzAir ми предложиха да се включа в тяхното предизвикателство WIZZ New Year's Resolutions и да споделя с всички вас кои са моите мечтани дестинации за 2024г. Авиокомпанията извършва полети и до трите дестинации, които си мечтая да посетя през новата година (както и до още много други, за които може би вие мечтаете). А това означава, че желанията ми наистина могат да се сбъднат! Аз вече започвам да събирам багажа за моето пътешествие - очаквайте да ви разкажа! А вие разгледайте всички дестинации, до които WizzAir може да ви отведе (и то на съвсем достъпни цени) и планирайте следващото си приключение. Нека 2024-та да бъде годината за съдаване на незабравими спомени и опознаване на света! 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти