Стъпканото сърце на Шакира; Том Ханкс, какъвто не сме го виждали, и още (Плейлистът на Edna от октомври)

Шакира Том Ханкс колаж Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Октомври беше добър месец, в който освен че станахме свидетели на някои незабравими музикални моменти, имахме поводи и да отбележим в календарите си нови филмови и телевизионни премиери, чиито трейлъри видяхме.

МУЗИКА

Тейлър Суифт издаде десетата си музикална колекция, озаглавена “Midnights”. Идеята да събере в нея емоции и преживявания, които ни държат будни нощем, ѝ донесе забележителен рекорд – 32-годишната певица се превърна в първия артист, който окупира изцяло със свои песни Топ 10 на класацията Billboard Hot 100 – всички те част от новия албум.

След клипа към първия сингъл от него – “Anti-Hero”, гледахме и този на “Bejewelled”, отново режисиран от самата Тейлър. Тук тя влиза в ролята на Пепеляшка, докато Лора Дърн играе мащехата, момичетата от HAIM гледаме като злите сестри, а Дита фон Тийз предава на певицата урок по бурлеска.

След шестгодишна пауза от музиката,  няколко мултимилионни предприемачески начинания помежду им и раждането на първо дете, Риана направи дългоочакваното си завръщане към музиката. Поводът е филмът „Черната пантера: Уаканда завинаги“, за който 34-годишната звезда записа нежната балада “Lift Me Up”. Освен че позволява вокалите ѝ да изпъкнат, песента е описвана от феновете като „красиво посвещение на Чадуик Боузман“, отишъл си на 43-годишна възраст през 2020 г., след като изигра Черната пантера в няколко филма на Marvel.

Шакира разпространи съвместния си сингъл с рапъра Ozuna – “Monotonía”, който е първата издадена песен след раздялата с дългогодишния си партньор Жерар Пике. След като призна, че в предстоящия си албум излива болката си, няма как публиката да не гледа на парчето като автобиографично. Докато в текста 45-годишната изпълнителка посочва монотонността като виновница за края на една любов, в кадрите от видеото изстрел откъсва сърцето ѝ, което по-късно хората стъпкват по улицата.

КИНО

Феновете на сериала „Короната“ най-после получиха трейлър на пети сезон, който излиза в Netlfix на 9 ноември. Новите епизоди обещават да бъдат по-драматични от всякога, като проследяват събитията в британското кралско семейство през 90-те години – сред тях е пожарът, опустошил Бъкингамският дворец, и краят на брака между принцеса Даяна и принц Чарлз, в чиито роли този път влизат Елизабет Дебики и Доминик Уест. Начело застава и Имелда Стонтън като възрастната кралица Елизабет заедно с Джонатан Прайс в образа на принц Филип.

След като тази година спечели „Оскар“ за главна мъжка роля, (макар и хората да помнят церемонията с друго), Уил Смит отново може да се окаже достоен да се надпреварва за статуетката. Заявка 54-годишният актьор прави с ролята си на чернокож роб през XIX век в Луизиана, който успява да избяга и да се присъедини в Гражданската война между Севера и Юга. “Emancipation” е вдъхновен от истинската история на Гордън, чиито снимки по-късно дават представа за побоя, понасян от робите в южните щати. Историческият екшън трилър, както го описват от Apple TV+, излиза в платформата на 9 декември.

Свикнали сме със симпатичните образи на Том Ханкс, но след като изигра алчният мениджър на Краля на рока в „Елвис“, сега ни предстои да го гледаме и като сърдито старче (или по-скоро чичо, защото не му даваме 66 години, на колкото всъщност е). „Мъж на име Ото“ е адаптация на шведския роман на Фредерик Бакман „Човек на име Уве“, който разказва за вдовец, превърнал се в най-намръщения съсед, който можем да си представим. Наскоро нанесло се в квартала семейство обаче ще му докаже, че никой не може да се справя сам с живота, колкото и да му се ще да отблъсква другите.

ОЩЕ

В началото на октомври всички говореха за Бела Хадид и роклята, създадена със спрей, която френската марка Coperni представи по време на шоуто си, част от Седмицата на модата в Париж. Повече за незабравимия момент, който предизвика полюсни коментари, прочетете ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти