Всички говорят за нея: вижте Бела Хадид и роклята на бъдещето, която смая света

Седмицата на модата в Париж роди исторически момент!

Френската марка Coperni представи колекцията си за пролет/лято 2023 г. в петък вечер, а един момент от ревюто стана хит, обикаляйки интернет за часове.

В гвоздея на шоуто се превърна Бела Хадид, връху която в реално време беше създадена чисто нова дреха. Когато излиза на сцената, 25-годишният модел носи единствено бикини и обувки на ток, а експерти напръскват тялото ѝ с течност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

Хадид търпеливо и грациозно изчаква процеса на направа, включително междувременното втвърдяване на материала, продължаващ не повече от 10 минути. След няколко щриха по оформяне на силуета резултатът е прилепнала бяла рокля, с която моделът сложи финал на модното шоу и остави гости и зрители в социалните мрежи удивени.

Вижте момента, събран в кадри, тук >>>

Зад марката Coperni стои тандемът в работата и живота Себастиен Мейер и Арно Валон, обичащ футуристичната естетика, пише британският Vogue. За роклята, носена от Бела Хадид, те избират фабрикан - патентован спрей от кутия, който се втвърдява, превръщайки се в материал, подходящ за обличане.

На подиума моделът бе в компанията на екип от четирима души, ръководен от д-р Манел Торес, управителен директор на Fabrican Ltd и изобретател на тъканта за впръскване.

„Искаме да посветим този момент на д-р Торес, защото уважаваме толкова много това, което той прави“, обяснява Валон. „Смятахме, че е абсолютно необходимо той да ръководи представянето – за нас това прави изживяването още по-магическо.“

Вижте момента, събран в кадри, тук >>>

Седмицата на модата отбеляза още един вълнуващ момент, когато пред дни дебюта си на „котешката пътека“  направи шеметната Шер. Прочетете тук ► Да завладееш подиума на 76: вижте Шер на Седмицата на модата в Париж

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти