Тайната на една италианска баба за най-доброто еспресо

Една мила италианска баба стана много популярна в интернет като сподели тайната си рецепта за перфектно еспресо, която гарантира, че всеки може да направи. Това еспресо е точно като онези, които бихте пробвали в някое изискано кафе, докато сте на почивка в Италия.

Тиктокърката Maddie споделя в своя профил видео на нейната баба Фина, която работи усилено, за да направи идеалната чаша кафе в тяхната кухня. Фина използва кафеварка, смляно кафе на зърна и захар за вкусната и ароматна топла напитка.

„Ще ви покажа как да пренесете кафето си на следващото ниво“, казва уверено бабата.

@mynonnafina How to take your coffee to the next level ☕️ 😍 #nonna #italian #coffee #coffeeaddict #coffeetiktok #howto #learnontiktok #recipe #italianfood #italiancoffee #espresso #fyp ♬ Tarantella napoletana - michelangeloop

Баба Фина първо пълни кафеварката с вода и след това поставя капака и филтъра отгоре.

„Когато го напълните със смлени кафеени зърна, трябва да се уверите, че натискате кафето надолу“, казва тя. Фина добави, че кафето винаги „става по-добре“, когато зърната се пресоват равномерно.

След това баба Фина поставя кафеварката да се загрее на среден огън. Междувременно тя добавя четири препълнени лъжици захар в чаша и изчаква първите капки кафе да капнат от кафеварката.

„След това изсипете първите капки в захарта и я разбъркайте, докато стане бяла, почти като крем“, разкрива тя.

Фина след това връща кафемашината обратно на котлона, за да се загрее. „Слагам една лъжица от захарната смес в чаша, преди да налея кафе в нея“, продължава тя. „Когато го разбъркате, кафето е точно като от еспресо бар“, казва тя щастливо.

Хиляди хора благодарят на италианската баба Нона за нейната лесна рецепта, като мнозина обещават да я опитат „незабавно“. 

Пий кафето си така, за да бъде то по-полезно за теб

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти