Къде беше ти, мамо?

Къде беше ти, мамо?
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Къде бяхте вие, майки, когато дъщерите ви растяха? Къде сте и сега, когато те, вече големи, са се превърнали в радост за порочните очи на безскрупулните мъже, които без много усилия могат да имат децата ви и да правят с тях каквото си поискат? Къде сте? Няма ви.

Ако ви имаше, поведението на дъщерите ви нямаше да бъде такова, че в момента България да се слави като топ дестинация за секс туризъм. Ако не ми вярвате, просто посетете някое нощно заведение и ще придобиете представа какви ”атракциони” предлагат в него порасналите ви момичета.

Дори не става въпрос само за клубове на Черноморието и зимните курорти, а за всяко едно заведение – от лъскавите в големите градове, до долнопробните кръчми в най-крайните точки на страната ни. Тенденциите в общуването на дъщерите ви с противоположния пол далеч надхвърлят определението флирт. Дори разговорното ”слагат им се” е меко казано за вулгарното им поведение.

Възмутен съм от дъщерите ви! Не защото такова поведение ме отблъсква, напротив – приемам го с охота, но според мен то трябва да бъде скъпо платено удоволствие, а не евтина даденост, в каквото се е превърнало.

Цялата тази комбинация от пошлост в държанието, разкрепостеност в обличането и простащина в общуването на момчетата ви, отдавам на синдрома ”къде беше ти, мамо”.

Този синдром го няма конкретно описан в науката, но е плод на логиката. Означава пълно отсъствие на родителите по време на половото съзряване на децата им, а в случая – на дъщерите.

Докато изпитвахте неудобство и нежелание да разговаряте с малките си още момичета за секс, те неусетно се превърнаха в самостоятелни личности, които поеха по своя път и, за ваше съжаление, вече не може да контролирате. Това вече не е онова малко момиченце, което ви принадлежи. А за най-голям ваш ужас, то вече е с осъзната сексуалност и води бурен полов живот.

Когато имахте възможност да говорите с него за секса, любовта и изобщо за междуполовите взаимоотношения, не го направихте, защото мислехте, че детето ви е все още малко, а когато порасна - изобщо не се замислихте да засегнете темата, сякаш в нея има нещо неприлично.

На кого и от кого обаче дъщерите ви зададоха и получиха отговор на въпросите си? Най-често това бяха приятелите и познатите им, които също като тях, редовно използваха недостоверни източници като форумите в интернет, телевизията, списанията, както и други подобни подвеждащи източници от втора ръка.

Всичко това, наред с разгърнатата секс-индустрия, порнографията и отсъствието на родителски пример, формира синдрома ”къде беше ти, мамо” у подрастващите.

Цялата работа е заради вашата небрежност по отношение на темите за секса, от които дъщерите ви крещящо имат нужда да обсъдят с вас. И, моля ви, следващият път, когато видите или някой ви разкаже как се забавляват дъщерите ви в нощните клубове, не винете поколението им, че са неприлични и разкрепостени.

Те просто са объркани. Заради вашето поколение. В цялата обърканост на дъщерите ви прозира един въпрос, който задават към вас с всяка една дума, жест и намерение.

Въпросът: Къде беше ти, мамо?  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти