Сексуалната разкрепостеност е неприсъща на човека

Сексуалната разкрепостеност е неприсъща на човека
Снимка: Thinkstock

Присъщата на хората сексуална разкрепостеност през последните години е по-скоро патология, отколкото норма на живот. Този неочакван извод е направен от учени от университета в Оуклънд, Нова Зеланция, след продължили няколко години изследвания.

В науката най-популярно е схващането, че подобно поведение е обусловено от търсенето на оптимален партньор за продължаване на рода и като доказателство се правеха аналогии с животни, непретенциозни и непридирчиви в сексуалните контакти с представителите от противоположния пол.

Данни на специалистите от Нова Зеландия показват, че контактите с повече партньори всъщност не са биологически присъщи на човека.

Според специалистите, цитирани от Би Би Си, древните предци на съвременния хомо сапиенс са имали контакти само при необходимост от продължаване на рода, в строго определено време, което е било оптимално за зачатието на здраво потомство. Освен това, старейшините на племето дълго и внимателно са избирали подходящия за тази цел партньор, "за да не се разваля генетичният фонд".

Най-вероятно свободата в избора на партньор е възникнала по-късно. Със сексуалната култура са свързани религиозните култове на някои древни народности, но всички тези култове са възникнали на един по-късен етап - след Каменната епоха, смятат учените от Оуклънд.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти