Вземи да се гримираш малко, че не приличаш на нищо

жена
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

Така, ще започна този текст с пояснението, че всеки има право да бъде глупав и повърхностен колкото си реши. Второто, което ще кажа е, че наистина съм чувала репликата от заглавието да се казва в лицата на жени, които не щеш ли, са пропуснали да баданосат лицето си преди да излязат от вкъщи сутринта.

Кой и кога реши, че жената задължително трябва да излиза от къщата си шпаклована хубавичко с фон дьо тен, мината с още 2-3 пласта пудра, руж и хайлайтър и накрая довършена със спирала и червено червило?

Кой и кога реши, че жените са задължени нон-стоп да бъдат в най-перфектния си вид, косите им да не стърчат от никой ъгъл, а лицата им да са по-идеални и от това на Мона Лиза? Ама Мона Лиза е картина, дами и господа, К-А-Р-Т-И-НА. А пък ние сме просто хора - с бръчки, с пъпки, с бенки, с разни петънца и белези.

жена
Снимка: Thinkstock

Понякога сме по-изморени от обичайното и имаме тъмни кръгове под очите, някои от нас пък са надарени от генетиката с такива кръгове целогодишно и имат задължението да се чудят как да ги прикриват, за да не си кажат хората, че съвсем са се запуснали.

А мъжете си живеят толкова по-лесно. На тях някак не им се налага панически да си мажат пъпките с коректор, за да ги прикрият. Не си лягат вечер с памуци спирт по лицата заради същите тези пъпки.

Не се интересуват, ако имат торбички под очите рано сутрин и не си изтезават клепачите със замръзнали чаени торбички и ледени лъжици.

След това не си правят труда да мацат чистото си лице с 2 слоя кремове и отвари, за да запечатят всичко това с фон дьо тен, който в края на деня винаги изглежда оранжев и мазен. Не си вадят очите с четката на спиралата, не си правят бузите по-розови изкуствено и не им се налага да внимават как си пият кафето и си ядат баничката, за да не им се размаже цялото червило по зъбите.

жена
Снимка: Thinkstock

На тях им трябват чисти дрехи и малко парфюмче и излизат през вратата. Ние често жертваме и часове от съня си, за да се опитаме да бъдем нещо, което всъщност не сме.

За бога, мъжете дори не трябва да се сресват! А женските коси… дори не искам да започвам да изброявам колко и различни начина за тяхното унищожаване познаваме и използваме ежедневно.

Ето защо следващият път, когато решиш, че трябва да се нагласиш не за собствено удоволствие, а за да се харесаш на някой мъж или просто, за да не си кажат другите “че не полагаш грижи за себе си”, им тегли по една майна на всички и бъди като мъж - сложи си едни хубави дрешки, малко парфюмче, чантичката и през вратата!

Защото ти си жена, а не платно за рисуване!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти