Ето как правилно да сготвите перфектните скариди

скариди
Снимка: iStock

Скаридите са чудесни както като самостоятелно ястие, така и като една от съставките за салата или паста. Много хора обичат този морски дар заради хранителната му стойност, тъй като съдържа много протеини и магнезий.  

Готвенето на скариди не е никак трудно, но в този процес е важно да се спазват някои правила.  

скариди
Снимка: iStock

Да започнем с размразяването. Скаридите не трябва да се хвърлят в тигана замразени, защото има голяма вероятност да не се сготвят равномерно. Най-добрият вариант е да прехвърлите скаридите от фризера в хладилника и след това да ги оставите на стайна температура или да ги размразите с хладка вода. 

Важно е да обърнете внимание на надписа върху опаковката. Ако скаридите са сварени и замразени, ще бъде достатъчно просто да ги размразите или да ги залеете с вряща вода.  

скариди
Снимка: iStock

Ако сте закупили прясно замразени скариди, ще трябва да ги сготвите. На тях не им отнемат много време. Обикновените са готови за около 1-2 минути, а ако са от по-големите - не повече от 3-4 минути. 

скариди
Снимка: iStock

Много хора се чудят дали е правилно скаридите да се белят преди готвене. Тук отговорът може да бъде всякакъв, но все пак за предпочитане са необелените скариди - черупките и главите правят бульона по-богат (ако говорим за супа, тогава още повече си струва да използвате само необелени скариди). Освен това черупката предпазва вътрешността от излишната сол, позволявайки ѝ да остане мека и леко сладка.  

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти