Скариди с манго и кървавица на скара

Да запалим огъня с Нико Рейнолдс

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

1 глава лук

1 палец корен джинджифил

2 скилидки чесън

1 узряло манго

2 с.л. кафява захар

1 червена люта чушка

1 ч.л. семена синап

1 парче кървавица

10 бр. сурови скариди

2 филии хляб с квас

масло

зехтин

Това е рецепта за препечени филийки с печени на скара скариди и кървавица, обединени от сладостта на сос от манго. Ако сте любители на карибската кухня, съчетанието на тези вкусове определено ще ви допадне.

Начин на приготвяне:

1. Разрежете мангото от двете страни на костилката, без да го белите. С помощта на стъклена чаша издълбайте вътрешността на мангото от всяко парче и я нарежете на ситно.

2. Сипете 2 с.л. зехтин в тиган и го загрейте. Сипете семената синап и ги запържете за 3 минути. Добавете нарязаното манго и разбъркайте.

3. Добавете нарязаните на ситно люти чушки (без дръжки и семки), обелените джинджифил и скилидки чесън. Запържете за 3 минути. Добавте нарязания на ситно лук и овкусете със сол и черен пипер. Гответе още 5 минути. Дръпнете от огъня.

4. Нарежете кървавицата на дебели кръгчета и ги запечете от двете страни върху загрята скара или грил-тиган.

5. Обелете скаридите и отстранете вената им. Поръсете ги със сол и зехтин и ги нанижете на метални шишчета. Може да използвате по две шишчета за всяка порция от по 5 скариди, за по-удобно. Поставете шишчетата върху скарата и печете по 3 минути от всяка страна, докато скаридите придобият розов цвят.

6. Запечете върху скарата и филиите хляб. Намажете ги с масло. Върху всяка филия намажете от соса с манго, върху него подредете кръгчета кървавица и най-отгоре подредете скариди.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти