5 отличителни черти на лицето, които издават какъв човек сте

Чудили ли сте се някога дали има връзка между физическите ни дадености и нашата личност? Може ли един бърз поглед към нечие лице да ни каже повече за неговия характер, отколкото си мислим?

Е, ние многократно сме ви разказвали, че съществуват проучвания, които доказват такава връзка. Да – от увереност до чувство за хумор – в лицето ни са закодирани някои неподозирани личностни черти. Тук не говорим за красота или някакви чудати черти, а за конкретни части от лицето, които се свързват с някои особености на характера. 

жена лице кожа
Снимка: iStock

През цялата история на човечеството различни култури са изследвали човешката физиономия, за да разберат повече за характера на индивида и неговите особености. Въпреки че не е категорична по въпроса, съвременната психология не спира да изследва връзките между чертите на лицето и чертите на личността, като предизвика любопитството ни и ни накара да изследваме въпроса по-подробно.

жена кожа лице грижа
Снимка: iStock

Как лицето ви разкрива какъв човек сте и как да достигнете до тайните кътчета на човешката природа – разберете в галерията:

Ето как лицето ви издава какъв човек сте

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти