4 признака, че си събрал много негативна енергия, която те трови

ф
Снимка: iStock

Може да нямаме технологията за измерване, но вероятно знаете какво е усещането за отрицателна енергия. Може да идва от негативни хора, от обкръжението ви или от собствената ви психика. Може да ви изтощи както психически, така и физически.

Отрицателната енергия е изключително подценяван враг в ежедневието ни, защото тя има свойството да поражда повече негативност. Затова да се научите да се справяте с негативната енергия е важно за вашето здраве и щастие.

Не можете наистина да се справите с отрицателната енергия, докато не научите нейните източници. Тези три източника може да влияят на вашите негативни чувства:

Негативни хора

Вероятно ви се е случвало да почувствате положителна или отрицателна енергия от човек. Някои изследователи смятат, че такава енергия е реална и измерима. Други вярват, че хората улавят гнева, тъгата и други негативни емоции, които другите излъчват. Ние сме добри в разчитането им чрез вербални и невербални знаци, дори когато те не са открито изразени.

Отрицателни среди

Може да сте се чувствали много комфортно в някои среди и неудобно в други. Понякога това се дължи на преживяването, което свързвате с мястото. Едва ли ще се чувствате толкова комфортно в зъболекарския кабинет, колкото в дома на приятел. Но също така има доказателства, че физическите детайли на заобикалящата ви среда могат да повлияят на настроението ви. Безпорядъкът например може да създаде стрес и дори да попречи на съня ви. Среди, които ви карат да се чувствате неудобно, могат да бъдат описани като носещи отрицателна енергия.

ф
Снимка: iStock

Отрицателни мисли

Самостоятелният разговор със себе си е поток от предимно неизказани мисли, които минават през главата ви. Негативните мисли могат да навредят на вашето здраве и благополучие. Позитивно мислещите са по-малко податливи на настинки и имат по-добро сърдечно-съдово здраве. Те са по-малко склонни да бъдат депресирани и има вероятност да живеят по-дълго. Това, че мислите позитивно, не означава, че пренебрегвате проблемите. Ако сте такъв всъщност можете да подобрите способността си да се справяте с тях.


Ако сте изпитвали неудобство и раздразнителност заради хора или места, или ако сте участвали в негативни разговори със себе си, може да изпитате следните признаци и симптоми, които ви показват, че сте натрупали много негативна енергия, която ви вреди. Ето кои са те:

4 признака, че си събрал много негативна енергия


Независимо дали вашата отрицателна енергия идва от други хора, вашата среда или вас самите, можете да предприемете тези четири стъпки, за да я намалите:

Ограничете контакта с негативни хора

Ще бъдете по-щастливи, ако общувате с позитивни хора, което може да означава преосмисляне на социалния ви кръг. Може да не е възможно или желателно да премахнете всички негативни хора от живота си. Въпреки това можете да намерите начини да поддържате положителна енергия в тяхно присъствие. Един такъв начин е да си представите аура на позитивност, която ви заобикаля като щит. Друг е да използвате хумора, за да създадете положителна енергия.

Създайте положителна среда

Разчистването на дома и работното ви пространство може да ви отърве от негативната енергия. Задръжте полезните неща и предметите, които обичате, и се отървете от останалите. Когато сте изкушени да купите повече неща, напомнете си, че предметите не носят щастие.

Работете върху себе си

Експертите имат дълъг списък от практики, които могат да ви отърват от негативната енергия. Някои от техните предложения включват  редовни физически упражнения, здравословно хранене, време сред природата, йога и медитация.

7-те духовни закона за успех и щастие

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти