Секс, афродизиаци и митове

Секс, афродизиаци и митове
Снимка: Thinkstock

Чували сме безброй митове и легенди за секса, за храните афродизиаци, за нещата, които подобряват или понижават качеството на интимните ласки.

Днес ще ви представим част от най-честосрещаните факти за секса и ще ви покажем дали наистина това, което знаем, е вярно или грешно.

Сексът гори калории и помага да отслабнем

Експертите смятат, че по време на 30-минутен сексуален акт изгаряме 85-150 калории. На теория е необходимо да изгорим 3500 калории, за да загубим половин килограм от теглото си. Това означава, че е необходимо да правим секс 35 пъти, за да загубим 500 грама.

Сексът може да причини сърдечен удар

Повече секс означава по-здраво сърце. Мъжете, които правят секс два или повече пъти седмично, са значително по-малко застрашени от сърдечен удар. Дори да имате проблеми със сърцето, физическата активност, която повечето хора влагат в секса, е равна на изкачването по стълбите до втория етаж.

Няма да получите оргазъм, не носите ли чорапи

При секс проучване, проведено в Холандия, били наблюдавани мъже и жени, които опитвали да си докарат оргазъм един на друг. В помещението било студено и мнозина се оплакали, че краката им са студени.

Когато учените дали чорапи на участниците, за да си стоплят краката, значителен брой от тях успели да достигнат до оргазъм.

Стридите и шоколадът са афродизиаци

Не съществува проучване, което доказва, че стридите влияят върху сексуалността ни. Те съдържат много цинк, който е необходим за здрава сперма, но не съдържат съставки, които биха ни помогнали в спалнята.

От друга страна, няколко проучвания показват, че шоколадът може да намали кръвното налягане и въздейства положително върху кръвообращението, което може да помогне с ерекцията при мъжете. Освен това той стимулира отделянето на малки количества серотонин - хормонът на щастието - в системата ни, а хората, които са в добро настроение, по-често се интересуват от секс.

Прочетете още:

Женският секс календар

Играй си с дупето, не със сърцето ми

Митовете, които убиват секса

Да си напазаруваш секс

Пътеводител на множествения оргазъм

Здрав секс за здраво тяло

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти