Мъжете с тези черти на лицето е по-вероятно да изневерят

Жерар Пике
Снимка: Getty

Да разберете за изневяра е болезнено и дори да ви се струва, че не е имало признаци за нея, едно изследване твърди, че ако мъжът има по-„мъжествено“ лице, той може да е по-склонен да изневерява.

А ако погледнем наскоро нашумелите случаи на Шакира и Майли Сайръс, които в един и същи месец издадоха песни, посветени на бившите си, които са им изневерили (като за Лиам Хемсуърт се спекулира), изглежда, че установеното от учените се потвърждава.

16 песни за раздяла и техните драматични истории

Проучването от април 2019 г., публикувано в списание Royal Society Open Science, сочи, че мъже с черти като силно изразена челюст и по-тънки устни са по-склонни да се отклоняват от партньорите си и дори да ги „открадват“ от други мъже.

За целите на изследването учени молят 299 мъже и 452 жени да разгледат снимки на мъже и да оценят по скала от 1 до 10 колко вероятно е те да изневеряват. Сниманите мъже също са помолени да оценят собственото си  поведение – до кава степен са откраднали чужди партньори, разказва Insider.

Оказва се, че оценките на мъжете и жените съвпадат с това, което мъжете на снимките казват за себе си.

„Следователно, възприятието за изневяра може наистина да се корени в нивото на доверие в мъжките лица“, твърдят изследователите.

„Малките ефекти обаче също показват, че не трябва да разчитаме на първоначалните си впечатления, за да правим диагностични преценки за невярност в ежедневните ситуации.“

С други думи, не трябва да съдите някого само по линията на челюстта му или размера на устните.

Чертите на лицето му разкриват какъв любовник е

Когато същият тест бива извършен върху женски лица, техният рейтинг за „бракониерство“ или изневяра не може да бъде определен чрез гледане на лицата им. Това предполага, че само характеристики при мъжете са издайнически.

Предишни изследвания показват известна вероятност в предположението, че някой е „от типа“, който изневерява. Например едно проучване, публикувано в списанието Evolutionary Psychology, установява, че нечий глас може да покаже дали човекът ще ви бъде верен.

След като чуват десет кратки записа на мъжки и женски гласове, участниците успяват да преценят, че действителните провинили се са по-склонни към изневяра - и жените се оказват по-добри да познаят това в сравнение с мъжете.

Според една теория жените възприемат по-дълбоките гласове като по-неверни. Тя е подкрепена от изследване, проведено през 2011 г., но във въпросното проучване екипът манипулира гласовете, за да се опита да обясни това.

Друга възможна причина е, че гласовете приличат на тези на предишни партньори, които са изневерили на участниците, но какво точно ги е накарало да се откроят по този начин, не е ясно.

„Тези констатации разширяват идеята, че човешкият глас може да бъде ценен като инструмент за откриване на измамници“, пишат изследователите. „Много малка гласова информация е всичко, което е необходимо, за да се направят определени оценки.“

Редно ли е да простите изневяра? Тези знаци ще ви подскажат

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти