Какво е микроизневяра и наистина ли е толкова болезнена?

Какво е изневяра, вече знаем – да преспиш с друг човек, докато си във връзка.

Но как се казва, когато просто си говориш с някой, който ти е чисто и просто симпатичен? Когато му пожелаваш лека нощ със съобщение, което после бързо триеш от телефона?

Как се казва, когато изпращаш емотиконка с целувка на някой, който не е законната ти или официална половинка?

Е, казва се „микроизневяра“ и всъщност е официален термин.

7-те вида изневяра и как да ги разпознаете

Оказва се, че много хора я практикуват, като повечето не намират нищо лошо в това, че си говорят с някой от другия пол. Само че границата между „говоря си с някой“ и „говоря си с един специален човек“ е много тънка и често е само прелюдия към по-сериозната изневяра.

Дори всичко да остане само виртуално, болката от това, че споделяш тайни и емоции с друг, а не с половинката си, е изключително реална. Доказват го стотиците разводи, тръгнали точно от микроизневяра.

Редно ли е да простите изневяра? Тези знаци ще ви подскажат

„Емоционалното предателство, особено за жените, е много по-сериозно от физическия контакт с друг човек“, обяснява Мелани Шилинг, австралийски психолог.

Лекотата, с която можем да се свързваме с други хора по всяко време на денонощието, направи тези микроизневери изключително лесни.

Според друг психолог обаче, едно такова леко залитане, ако остане само залитане, може да се окаже нещо като отдушник и всъщност да спаси брака.

Всичко зависи от разбирането и на двамата за понятието „изневяра“ и за начина, по който двамата приемат тези (уж) невинни емотикони и обаждания.

5 скандални отмъщения след изневяра

Още за изневярата и любовта:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол