12 абсурдни оправдания, които може да използвате след изневяра

изневяра
Снимка: Thinkstock

Александър Петров

Отговорността, с която съм натоварен, пишейки текстове за толкова популярен сайт като този понякога ми тежи. Постоянно усещам, че трябва предварително да се оправдавам за това, което ще напиша, oсобено когато има вероятност с него да засегна дамите. Причините за този смут са две – първата е, че сайтът все пак се казва Edna.bg, a не Edin.bg и ако всички момичета тук се надигнат, ще трябва да емигрирам.

Втората причина да се притеснявам толкова много от това кой какви изводи може да си направи от текстовете ми, се роди, когато преди време случайно отворих сайта на Български хелзинкски комитет – който не е запознат, това е независима неправителствена организация за защита на правата на човека – чудесно! Важно е да има такива организации.

двойка изневяра
Снимка: Thinkstock

Фактът, който ме притесни обаче, беше една секция в интернет страницата им, която носеше и още носи заглавието „Права на човека“. И сега, ако отворите, под въпросното заглавие ще видите линкове, препращащи към правата на децата, правата на ЛГБТ обществото, правата на бежанците, на мигрантите, на затворниците, на етническите малцинства, на хората с увреждания, правата на жените и други. Първоначално не се светнах какво ми липсва сред изброените, но когато се усетих, потръпнах.

Защо няма линк, препращащ към правата на мъжете?

жена мъж
Снимка: iStock

Или ние не сме човеци?! Докато осмислях дали като мъж имам право да се възмутя, телефонът ми звънна – беше мой приятел, който ми се оплака, че за втори път е хванал приятелката си в изневяра. Първия път, когато му се случи, я беше уловил на калъп със съквартиранта му – тогава момичето се оправда, че понеже и двамата ѝ били симпатични, решила да спи и с единия, и с другия, за да вземе крайно решение, а сега, след като вече била разбрала, че моят човек е по-добър любовник, тя искала да си остане с него.

И всичко това, докато в нея има друг!

изневяра
Снимка: Thinkstock

Тогава Ники се почувства горд, че в нещо е по-добър и ѝ прости. И така до днес - този път мацката съвсем го взела за мезе и му казала, че не било това, което си мисли. Е, предвид прошката, която ѝ беше дал първия път, и аз бих опитал да замажа с такова малоумно оправдание. За щастие, моят човек се оказа поумнял и май не смята да ѝ прощава отново.

изневяра
Снимка: iStock

Тъй… ето това се притеснявах да напиша, защото сега „някои“ ще си кажат „Брейй, все мъжете страдате най-много, все на вас ви изневеряват, а вие никога не лъжете!“ Ами, нá… такава ми е историята. Все пак, за да уважа доверието, което ми гласуват редакторите на сайта, ще се оправдая пред всички компетентни органи, дружества и организации, като създам баланс и предложа още няколко малоумни оправдания след изневяра, някои от които могат да се използват и от двата пола.

1. Свирката не е изневяра! >>>

2. Извинявай! Беше грешка… но спокойно, ще махна детето!

Това има и втора опция …

3. Извинявай! Беше грешка… но спокойно, той обеща да се грижи за детето, когато се роди!

4. Вината не е в теб!

изневяра
Снимка: iStock

5. Ами теб те нямаше вече трети ден! Остави ме сама, за да обикаляш по командировки. И нали помниш, когато ти казах, че не мога без теб – не беше лъжа. Имах нужда от някого да е до мен, затова се обадих на Пешо. Той никога не ме оставяше сама, докато бяхме гаджета.

6. Мислех си, че няма да разбереш…

7. Съжалявам, но… не можех да му откажа. Все пак беше рожденият му ден.

8. Не се притеснявай, той ми е доведен брат!

жена изневяра мъж
Снимка: Thinkstock

За щастие, опитът ми се изчерпва до номер 8. Но ето още няколко лични откровения по темата на хора от социалните мрежи:

9. Когато я хванах да ми изневерява, тя ми каза „Направих го, за да разбера дали след това ще продължиш да си ми верен!“

10. Каза, че ми е изневерила, защото вярвала, че имам нужда от подобна травма, за да развия и изградя характера си.

11. Каза, че ми е изневерил, защото главата ми била много по-малка в сравнение с неговата и се притеснявал, че винаги ще трябва да стои зад мен, когато се снимаме. (???)

13. Изневерил ми, защото си лягам твърде рано.

Събирам още абсурдни извинения след изневяра, смятам да издам сборник. Така че ако и вие имате подобни, пишете ми на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov.

зодии хороскоп изневяра
Снимка: Thinkstock

 

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти