Свирка ли е изневярата?

жена
Снимка: Thinkstock

Александър Петров

Може би ще се зачудите откъде ви е познато това закачливо чувство за хумор, което ни намигва още от заглавието на текста? Аз пък веднага ще ви разкрия, че авторът на тази апетитна статия е не кой да е, а Александър Петров, познат на всички зрители на NOVA като един от репортерите на Гала от "На кафе". Той определено знае как да провокира и именно това прави със своите текстове за Edna.bg!

Свирка ли е изневярата?

... или е само усещане

„В началото бе Тиндър. Рилейшъншип статуса ми беше неуреден, пуст и тъмнина обгръщаше вярата ми, че отново ще усетя женска плът. И Тиндър каза It’s a match. И започнаха проблемите.“

То… проблеми силно казано, просто една тема за размисъл се вклини в мозъка ми. Тема, върху която не мислех, че има толкова какво да се разсъждава. А Тиндър това да те подтикне към размисъл означава, че си срещнал или някой много специален, или някой много тъп. А аз, Умният, Трезвомислещият, Разсъдливият, дето също се подвизавах там по това време, към кои ли съм спадал? Към наивните.

Свирка ли е изневярата? Нелогичен въпрос, нали? Също толкова нелогичен, колкото и физиономията ми, когато бях уведомен, че свирката не била изневяра.

Хора, няма да изпадам в подробности и ще претупам историята. Сетихте се вече, че с девойката се запознах в Тиндър. Срещнахме се два-три пъти, когато тя ми сподели това свое... вярване, да го наречем. От заключението ѝ последваха две неща. Първо, учтиво я изпъдих от вкъщи и второ… потънах в размисъл:

„Коя част от свирката не е изневяра? Когато ти я правят или когато я правиш. Ако само го държиш също ли не се води изневяра? А, като го гледаш? И изобщо в кой момент има изневяра?“

жена
Снимка: Thinkstock

И тук ми се даде отговор отгоре! Ами, че то изневяра няма. По принцип такова действие на практика не съществува и аз съм живял в заблуда. Явно е по-скоро някакво усещане. 

Изведнъж почувствах, че ми растат гърди и рязко удрям дъното – превръщах се в момичето от Тиндър. Събудих се – оказа се, че съм заспал, размишлявайки над думите ѝ. Казах си „Абе, най-вероятно не съм разбрал добре това, дето ми каза девойката. Чакай да ѝ се обадя, да я питам пак“.

Звъня ѝ и викам „Добре, представи си, имаш си гадже, всичко точно. Отиваш и завърташ две-три френски любови на някого и това не е изневяра, така ли?“. Отговорът, уважаеми читатели: „Еее, аз пък да не би на всеки срещнат да правя“. Помолих я да ми затвори, защото ръката ми твърде много трепереше – дали от яд, дали от внезапно получения паркинсон и хрема едновременно, не знам. И отново се замислих.

Днес нещата във връзките май са се сбъркали тотално. И преди ли така е било, не знам, но моята копринена душа на розова пеперуда не може да живее в свят, в който изневярата в очите на повечето хора не означава нищо.

жена
Снимка: Thinkstock

Само за мен ли дори потрепването на клепача към някого от срещуположния пол е изневяра? Какво потрепване... че то сега всеки е с по пет любовника, пише си с още толкова потенциални, а половинките им си стоят дома и варят паста.

С тази статия слагам старт на кампанията „Бъди модерен – бъди честен“. Пред себе си сте грешни, като лъжете, само дето наранявате и хората около себе си с това. И дано навреме се усетят и измъкнат от вас.

Свирка ли е изневярата? За много хора, да – свиркат си безгрижно до гърлото.

А изневяра ли е свирката? Оставете коментар по темата, да обсъдим заедно този казус. Не ме разочаровайте.

„И Тиндър каза още: Нека бъдат събрани на едно място всички необвързани и на всеки от тях да се намери свястна половинка. И Тиндър блокира.“

Прочети още от Александър Петров:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти