Дами, кой ви излъга, че мъжете постоянно искат секс?

Първо, нека поясним, че всеки има право да откаже секс винаги, на всекиго, по всяко време, без да дава обяснения. Днес искаме да поговорим за лъжата, която научаваме като тийнейджърки и в която продължаваме да вярваме унизително дълго време. 

Масовата представа за мъжката сексуалност е деформирана, невежа, дори граничеща с глупост. Съвсем доскоро масовата култура популяризираше идеята, че мъжете са ненаситни перверзници, които (ако им се даде възможност) биха правили секс с всеки относително привлекателен човек с женски полови органи. Това обърква умовете ни точно толкова, колкото идеализираната ултратънка талия от 2000-та година оформи начина, по който се храним днес, дори когато тези стандарти вече са видоизменени.

Ясно е, че комедиите преувеличават и драматизират, но много хора (особено жените) продължават да вярват в тези стереотипи. И въпреки че днес сме по-склонни от всякога да водим дебати по тази тема, има още много какво да се желае по отношение на сексуалното образование. Обществената хипотеза е, че един мъж може да се възбуди бързо и лесно, докато жената трябва да бъде предразположена най-вече емоционално, което е далеч по-сложно начинание. Как тогава да не се объркаме, когато един мъж откаже да прави секс с нас?

Той не се справя добре в леглото? Ето как да му го кажеш

Твърдението, че мъжете искат да правят повече секс от жените, е тотален мит. Нещо повече, все повече изследователи твърдят, че женското сексуално желание дори е по-силно. Това объркване може би се дължи на факта, че все още не сме научили да измерваме правилно нашето либидо. Според проучвания, жените са склонни да реагират сексуално на по-широк спектър от образи, докато реакцията на мъжете е била значително по-ограничена и предсказуема. 

Ами проучванията, които доказват, че мъжете мислят повече за секс, гледат повече порно и мастурбират повече? Е, нека си го кажем – мъжете са постоянно възнаграждавани за преувеличеното си сексуално желание, докато жените са насърчавани да подценяват своето, дори да се срамуват от него. Това значително усложнява обработката на събраната информация, не мислите ли?

Спомням си, когато партньорът ми за първи път отказа да прави секс с мен. Бях ужасно объркана. Когато обаче споделих на моите приятелки, повечето от тях се засмяха и признаха, че са имали различни версии на това преживяване много по-често, отколкото са склонни да си признаят. 

5 прекрасни причини да мастурбираме всеки ден (освен удоволствието, разбира се)

Скъпи мъже, имаме важен въпрос към вас: днес имате свободата да бъдете себе си, защо продължавате да защитавате митовете за мъжкото либидо, след като те не водят до нищо добро и за двете страни?

Все повече представители на мъжки пол споделят за напрежението, което се стоварва върху тях. За нереалистичния стандарт за „истински мъж“, който им натрапват приятелите. За жените, които ги възприемат като животни, които просто не могат да „си го държат в гащите“.

Това, дами и господа, е културно унижение. Това е псевдонаука, скрита зад фразата „Мъжете са си такива“

Общественото убеждение, че сексът е нещо, което мъжете искат постоянно, а жените дават трудно, наранява всички. Нека го променим.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти