5 признака, че мъжът ви е емоционален психопат

мъж мъже връзка
Снимка: iStock

Мъжете са по-строги от жените. Респектиращата им фигура и глас не предполага мило отношение и нежност и резкия начин на говорене се приема за норма.

А ние, жените, нали сме слабият пол, нали все се опитваме да угодим на всички, сме склонни да приемаме вината в себе си, водени от атавистичното чувство на мъжкото пещерно надмощие.

И така, неусетно, приемаме за нормално поведение, което унижава, потиска, уронва престижа и в крайна сметка ни прави нещастни.

А защо го търпим? Защото понякога не можем да го разпознаем веднага. За разлика от физическите травми, емоционалните не си личат. И като че ли се появяват по-бавно.

За да не се окажете във връзка капан или пък ако вече сте със стиснато гърло и не можете да си обясните защо прибирането на мъжа ви от работа не ви изпълва с радост, а с леко напрежение, трябва да сте нащрек за някой от тези признаци.

Ако ги откриете у половинката си, трябва да обмислите сериозно искате ли да продължите да живеете с човек, който не ви зачита или да изберете по-несигурния, но по-ведър път напред и сами.

Впрочем, има и много жени, които се държат по този начин с мъжете си. Емоционалните насилници не се определят според пола.

Вижте ТУК кои са сигналите >>>

5 признака, че мъжът ви е емоционален психопат

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти