Да си секси е избор. Включително на обувки.

Да си секси е избор. Включително на обувки.
Снимка: Thinkstock

Михаела Петрова

На читателите си тук дължа едно извинение – че повече пиша за моделите на взаимоотношенията, отколкото по същество, както предполага рубриката “Под завивките”. Това е мястото, на което се разголваме или се завиваме през глава в пижамата си на мечета, котенца или ангелчета.

Метафорично и начинът, по който се държим във връзките си, е разголване – на страховете, комплексите, чувствата на собствена значимост или незначимост или се капсулираме, за да не бъдем уязвени и наранени.

Колкото и да е вълнуваща и привлекателна идеята за едно ново влюбване и ново начало, то винаги съдържа и някакво ниво на драматичност, защото разголването във всеки един смисъл, е неизбежно. Колкото и балансирано и стабилно да изглежда състоянието ни в периодите без връзка, то отношенията ни са навлезли в толкова спокойна фаза, че спим с топлата си ватена пижама на мечета, вместо да топлим телата си кожа до кожа. Това си е форма на “капсулирано състояние”. В него няма нищо лошо – не може винаги човек да е развълнуван единствено от сексуалността си.

Като най-близка роднина на гравитацията, след глада и базовите инстинкти за оцеляване, сексуалността има силата да ни привлича като магнит, дори във връзки, които ни карат да се чувстваме нелепо като тип взаимоотношения. И обратното – размагнетизира ли се нещо в това привличане, политаме като балонче с хелий, колкото и добре да се чувстваме в тези взаимоотношения.

Ако сме се привързали за ръката на другия с връвчица, може да си останем така привързани дълго време или поне докато хелият издиша, но така или иначе няма умствена гимнастика, която да върне гравитацията. Що се отнася до мислите и самоубеждаването.

Мозъкът ни обаче не е само мислител. И слава богу. Даже бих казала, че мисленето е най-слабата му страна. Когато става дума за секс. И за глад. Защото тя умее и да анихилира.

Добре тренираният аналитичен мозък е еднакво добър, както в аргументите “за”, така и в аргументите “против” – за каквото и да било.

Замислете се колко хора се тъпчат с непривлекателна на вид храна, защото е здравословна. Време е апостолите на здравословното хранене да мислят повече и за това да изглежда красиво, апетитно и да понаучат едно-друго от майсторите на класическата гурме кухня.

По същия начин, апостолите на любовта към душата трябва да понаучат едно – друго от майсторите на класическото съблазняване. С къща без добре излята основа знаете какво се случва. Става въздушна кула.

Затова мозъкът не е добър съветник, ако човек разчита на него за сексуалния си живот. Най-малкото, че причините за намагнетизиране между двама души винаги ще бъдат не добре осмислени за него. Като в онзи виц от соца за различните видове любов.

Драматична: имаш с какво, нямаш с кого.

Комична: имаш с кого, нямаш с какво.

Социалистическа: имаш с кого, имаш с какво, нямаш къде.

Философска: имаш с кого, имаш с какво, имаш къде, но “защо?”

Гладът и сексът на първо място са инстинкти. И неслучайно се влияят най-много от визуални стимули. Като обувките. И да си секси, е избор да им се довериш. Без да му мислиш. Но като гледаш.

Нарочно не поставям на първо място секси бельото, фланелките и блузите, които подчертават бюст, мускули и паласки. Нито минижупа и косата. А именно обувките.

Не зная каква е причината, но е факт – след общ поглед на външния вид, човек се заглежда в обувките. Особено мъжкият човек при контакт с женския.

През годините съм разпитвала много мои приятели мъже какво им действа като най-силен афродизиак при жените. И често съм смятала за изключения отговори от типа: “Чехличките. Няма значение какви, може и да са от Илиянци, стига да шляпа с тях”; “Сандали на платформа с връзки като от втората серия на “Емануела”; “Ботуши плътно по прасеца в комбинация с пола десетина сантиментра над коляното”; “Ботуши над коляното”; въобще всякакви ботуши от типа: “как да не те изчука човек по ботуши” (ако ви е трудно да се ориентирате, питайте мъжете – те ще ви ги покажат. Ботите може и да са ви удобни, но досега не съм чувала да им въздействат еротично). И още: “Мъжки тип обувка, над която се показва голия й глезен, ох...”;

Разбира се и разнообразието от обувки с висок ток. Не здравословният 5 сантиметров. А нездравословният, но много секси в диапазона 7 – 12 см. Или както най-добре го описа един приятел: “токът, който мога да хвана в ръка, докато пия шампанско от обувката й”.

Оказа се, че привличането според чехличките, обувките и ботушите не е изключение. Ако жената усети, че мъжете я разсъбличат с поглед, може и да се подразни и да започне да се свива. Но тъй като и жените са луди по обувки, приемат съвсем спокойно ситуацията, в която той я поглежда в краката. А ако си е обула и любимите обувки, с огромно удоволствие ще развърти краче. Съвсем няма да направи същото, ако той се взре в бюста ѝ.

Реакцията й ще бъде точно обратна – ако е разкопчала едно копче в повече, ще го закопчае. Или ще придърпа деколтето си, така че да не е толкова разголено. Но с краката си ще развърти всички номера, които да му пръснат сърцето (така де, топките), дори да е навлечена като ескимос. Стига да не е с онези космати апрески, които предизвикват асоциация за Йети, която хич не е секси, освен ако не е комбинирана с тесен клин, който очертава целия крак плюс дупето.

Така че, каквито и да си ги мислим, ако става дума за секс, човек трябва да е стъпил здраво на земята. С правилните обувки.

Впрочем, и мъжете трябва да внимават какви обувки си избират. Жените си правят много изводи, далеч надвишаващи сексуалното привличане, заради това как един мъж се обува. И това им влияе. Повече, отколкото очаквате. И повече, отколкото те самите си дават сметка.

Визуалните възприятия се свързват директно с подсъзнанието и обикновено подминават като крайпътен камък мислещата част от мозъка. Каквито и рекламни надписи да има там. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти