Закуската е най-важното хранене за деня!

Платена публикация

Закуската е най-важното хранене за деня!
Снимка: Belvita

Живеем във време, в което хората в цял свят и в България започват да се интересуват от това как да живеят и да се хранят, за да са здрави и дълголетни.

Все по-често медиите фокусират вниманието на аудиторията върху качеството на храните и продуктите, които потребяваме.
Белвита (Belvita) е продукт, разработван в продължение на години и е създаден, за да задоволи общовалидната човешка потребност от енергия сутрин и по-добър старт на деня.

"Belvita Добро утро“ са вкусни и хрупкави бисквити, специално създадени за закуска, които нямат аналог на българския пазар.
Комбинация от внимателно селектирани съставки като пълнозърнесто брашно от 5 вида житни култури (пшеница, ечемик, овес, ръж и спелта), фибри, ценни витамини и минерали, приготвени при строго контролиран процес на печене, прави бисквитите здравословен и вкусен продукт с научно-доказани качества. 

Ето защо "Белвита Добро утро“ са толкова подходящи за закуска:

*Богати на въглехидрати
- Добър източник на сложни въглехидрати
- Повече от 50% от енергията се набавя от въглехидратите

*Направени с пълнозърнести житни култури
 - От 19% to 29% пълнозърнесто брашно
 - Източник на фибри

*Направени с растително масло от рапица
 - Наситените мастни киселини представляват по-малко от 10% от енергийната стойност, което покрива репоръките за здравослоно хранене на Световната Здравна Организация

*Няма трансмастни киселини, няма ходрогенирани масла
 - Източника на витамини и минерали
 - Източник на B1 (тиамин) и B3, B6, B9, E
 - Източник на желязо и магнезий

“Уникалността на тези бисквити се състои в това, че когато се консумират като част от една балансирана закуска, въглехидратите в тях се освобождават постепенно, в продължение на четири часа”, каза г-жа Кристин Були, представяйки научните факти за новия продукт. Благодарение на тези продуктови свойства, нуждите на тялото от енергия са задоволени и то поддържа висок тонус за дълъг период от време.

Резултатите от пет клинично-проведени опита, осъществени във Франция, Канада и Австралия, доказват ползите от "Belvita Добро утро“. Консумацията на бисквити е изследвана в избрани таргет-групи като фокусът на проучването е бил поставен върху освобождаването на въглехидратите и гликемичния индекс на бисквитите, като част от балансирана закуска.

На въпроса "Каква е идеалната закуска според вас?”, 1706 потребители на Abv.bg и Edna.bg са отговорили, че предпочитат "Балансирана закуска – бисквити, млечен продукт, сок и плод”, 383, че предпочитат обилна и 540 закусват нещо  друго.

Почти 2000 от потребителите на двата сайта са открили закуската, която им дава енергия за цялата сутрин, 269 все още я търсят, а 542 искат да узнаят ако има такава.

"Обнадеждаващо е, че 78% от българите смятат, че закуската е най-важното хранене за деня. Доволни сме, че „Крафт Фуудс“ представи уникален за българския пазар продукт, който е една много вкусна алтернатива на традиционната закуска”, коментира наскоро проведено проучване сред българите г-жа Доротея Алексиева. 

"Закуската е задължителен елемент от здравословния режим на хранене на съвременния човек. Сред най-подходящите продукти за закуска са пълнозърнестите продукти. Чрез комплексните въглехидрати (в т.ч. – фибрите) – основни съставки на пълнозърнестите култури, на организма се осигуряват редица ценни за него свойства”, сподели проф. Донка Байкова. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти