Неочаквани причини за появата на главоболие

Платена публикация

Неочаквани причини за появата на главоболие
Снимка: Диалгин

Главоболието, без съмнение, е най-честото оплакване у хората. То обаче може да се дължи на какви ли не причини – сериозни или не.

Изчислено е, че само в 5 от 100 случая главоболието е признак за някакво заболяване. В останалите случаи, най-общо казано, сме си виновни самите ние.

Ето няколко неочаквани причини за поява на главоболие.

Медикаменти, които ползвате за други заболявания
За съжаление, приема на различни лекарства може да причини дори хронично главоболие. Ако установите връзка между приеманото лекарство и главоболието, информирайте своя лекуващ лекар, който ще промени дозата или ще смени медикамента с друг.

Храната
Много хора реагират с пулсиращо главоболие на т.нар. биогенни амини, които се съдържат в оцета, горчицата, майонезата, пушеното свинско месо, целината, соята, сливите. Склонните към хранителни алергии, страдат от главоболие, когато консумират колбаси. Варените салами и кренвиршите съдържат нитрит, който им придава приятния розов цвят, но може да предизвика силна пулсираща болка в слепоочието.

Нервите
Понякога главоболието може да бъде резултат от психоемоционален срив. Тогава болките се наричат психогенни. Като правило това "нервно" главоболие се усеща ту в тила, ту в слепоочието, ту някъде вътре в главата. Повишава се раздразнителността и умората.

Неудобните обувки
Къде е главата, къде са краката?! Но всичко се дължи на кръвообращението. Неудобните обувки (твърде тесни, с неустойчив ток, некачествена платформа) способстват за нарушаване оттичането на венозната кръв. Тя застоява в стъпалата и прасците и води до нарушение в достъпа на кислород в мозъчните тъкани.

Твърде голяма сериозност
Сериозните хора, които приемат всичко твърде лично, са засегнати по-често от главоболие. Ако се осъзнавате като твърде сериозен човек, намирайте поводи да отпускате от време на време и си позволявайте развлечения, които могат да ви разведрят и разсмеят: гледане на комедии и развлекателни предавания, курсове по йога на смеха, среща весели приятелски компании или дори просто четене на вицове.

Главоболие от почивка
Може да изглежда странно, но при някои хора промяната на рутината през уикенда може да доведе до главоболие. За да го избегнете, опитайте се да запазите часовете за лягане и ставане от сън същите както в работните дни и не се излежавайте в леглото до обяд.

Всички посочени видове главоболие се лекуват с подходящ медикамент.

Един добър избор е разтворимото прахче Диалгин 1000 мг: действа бързо, има приятен вкус, не съдържа захар и не дразни стомашната лигавица. Съдържанието на едно саше се разтваря в чаша с вода и се изпива. 

Повече информация за главоболието, причини и начини на лечение, може да откриете на интернет адрес: bolkata.info.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти