Детоксикацията – мода или необходимост?

Платена публикация

Детоксикацията – мода или необходимост?
Снимка: netinfo

В последните години все по-често се говори за детоксикация. Най-честата грешка е, че този процес се бърка с диета. Диетите са за болни хора, а режимът за детоксикация е част от начина на живот и на здрави, и на болни.

Съвременният човек живее в стресова среда – храни се обилно и непълноценно, пие алкохол или сънотворни, за да заспи и кафе, за да се събуди. Движи се малко, диша замърсен въздух, често е нетърпелив и избухлив или апатичен и примирен – все крайни състояния, които вкупом водят до силно киселинна среда в организма.

В условията на повишена киселинност, клетките работят непълноценно. Променят се сигналите към клетъчната мембрана, синтезът на протеини и съответно реактивността на клетката се уврежда.

Така тя не успява да се справи с нормалните си функции, което съсипва имунитета. Това се случва, защото в състояние на хронична интоксикация органите и системите, отговорни за очистването на организма не са в състояние да поемат, неутрализират и излъчат натрупаните токсини.

Затова те остават в кръвта или се натрупват в мастната тъкан, около вътрешните органи, в кръвоносните съдове. Това от своя страна води до ново натрупване на мастни отлагания около токсините.

"Как се чувстваме?" – уморени, замаяни, сприхави, гневни, с хрема, кашлица, болки в ставите, високо кръвно, диабет, стенокардни пристъпи, туморни образувания и т.н. Точно поради тази причина болестта е чест, а понякога и доживотен спътник на съвременния човек.

Как можем да проведем ефективна детоксикация?

Ако сме решили да спрем саморазрушението си, ако сме готови да останем здрави, трябва да провеждаме режим на детоксикация минимум два пъти годишно ( през пролетта и есента) по 30 дни и още два пъти ( през лятото и зимата) по 10 дни.

Детоксикационният режим включва прием предимно на алкализиращи храни, намаляване наполовина на обичайните количества леко киселинни и средно киселинни храни и пълна забрана за силно киселинните. Естествено не бива да се забравя количеството вода – 40мл/кг тегло.

По време на детоксикация черният дроб и бъбреците са органите, подложени на най-голямо натоварване. За да бъде подпомогната, тяхната очистваща функция е наложително да се включи хранителна добавка с меко, но ефективно действие. Най-подходящи са екстрактите от корени на глухарче, листа на бреза, масло от бял трън, листа от малина, розмарин, мента, царевична коса и много други.

В продукта Дио-Ренал® Детокс са съчетани два вида стандартизирани сухи екстракти – от корени на глухарче и от брезови листа, което го превръща в изключително подходящо средство за подпомагане процеса на детоксикация.

Плюсовете, които Дио-Ренал® Детокс добавя към вашето здраве всеки ден са:

*пречиства и детоксикира черния дроб;
*стимулира отделянето на токсини през бъбреците;
*подобрява храносмилането;
*намалява риска от развитие на болести;
*стимулира отделянето на вода в организма;
*спомага за премахването на целулита , като стимулира кръвообращението в кожата;
*предпазва от образуване на камъни в жлъчния мехур и бъбреците.

Автор: Д-р Диана Милушева, холистичен лекар

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти