Пролетната колекция на "H&M" с еконасоченост

Зад кулисите на снимките за новата рекламна кампания на "H&M", представяща колекцията "Conscious", с участието на Ванеса Паради
Снимка: H&M

Френската актриса и певица Ванеса Паради е новото лице на пролетната колекция на шведския бранд "Ейч енд Ем" ("H&M"), озаглавена "Conscious".

Всички модели и аксесоари към нея са екологично устойчиви, произведени от материи като нaпример органичен памук, рециклиран полиестер и Тенсел (вид естествено целулозно влакно).

За снимките на кампанията бившата партньорка на Джони Деп носи различни модели, сред които забелязваме жълта лятна рокля с волани и удобно яке с цип и орнаменти, съчетано с панталон на флорални щампи.

Освен дълги до земята рокли, в "Conscious" откриваме спортни силуети от типа на къс гащеризон и рокля с тропически десени.

Пълната дамска колекция ще бъде налична в магазините на "H&M" по целия свят и онлайн от 25 март, заедно с колекцията "Conscious" за мъже, включваща сака, памучни панталони, ризи с етно щампи, къси панталони, както и модели за деца и бебета.

"Харесва ми да съм част от проект като колекцията "Conscious". Винтидж дрехите заемат голяма част от гардероба ми. Обичам този стил и факта, че е добър за околната среда, затова предпочитам да нося и използвам отново стари дрехи", разкрива Ванеса Паради.


Едновременно с колекцията ще бъде представена и инициативата "Conscious" за събиране на дрехи в магазините на "H&M". Клиентите навсякъде по света ще могат да носят в избрани магазини ненужните си дрехи, независимо от марката им, и срещу всяка торба ще получават ваучер, като един човек може да предаде най-много по две торби на ден.

Подобно връщане на дрехи от самите клиенти цели да се намали количеството текстил, за да се рециклира, а не да отиде на сметищата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти