Според модните експерти: виж кои цветове ти отиват най-много

e
Снимка: iStock

Това да откриеш какво да облечеш е отколешна модна дилема, която възниква всеки сезон, независимо от времето на годината. Ако сте установили, че се чудите точно това, не се притеснявайте, ние имаме отговорите. Експерти по анализ на цветовете издават как да намерите перфектния цвят за вас и как да го носите.

Ние не вярваме в стриктните модни правила и твърдим, че винаги трябва да носите това, което ви кара да се чувствате страхотно. Въпреки това, въпросът за това кой цвят ви подхожда, ще ви помогне да намерите нюансите, които се вписват най-добре в естествения ви тен и ще ви накарат да сияете. Ще откриете как лесно да се ориентирате във всеки нов моден сезон и ще получите инструментите за изграждане на палитра от цветове, която ви гарантира, че ще се чувствате уверени във всяка една визия.

„Носенето на ярки цветове като жълто, червено, розово и синьо носи истински психологически и физиологични ползи“ –обяснява модният психолог Шакайла Форбс-Бел – "Установено е, че червеното и жълтото например повишават кръвното налягане, сърдечната честота и движението на очите, карайки ни да се чувстваме по-будни, възбудени, стимулирани и енергични. Синьото, за сравнение, предизвиква успокояващи телесни реакции, карайки ни да се чувстваме по-спокойни."

Какъв цвят ми подхожда?

Според експертите можете да носите почти всеки цвят, но поставянето му (къде и как го носите) заедно с точния нюанс е истинският трик.

Въпреки че за по-тъмните цветове се смята, че ви карат да изглеждате по-стройни и слаби, те също могат да бъдат доста "изтощителни". Твърде тъмните дрехи не правят добра услуга на лицето ви, което започва да изглежда по-широко, а линията на челюстта пада, обяснява Поли Холман, асоцииран преподавател в Лондонския колеж по мода.

Междувременно "цвят, който е твърде светъл, ще ви накара да изглеждате измити." Колкото по-тъмни са очите, косата и кожата ви, толкова по-дръзки можете да бъдете в избора на цветове. Колкото по-светъл е вашият естествен цвят, толкова по-близо до светлите и пастелни нюанси трябва да отидете, съветва тя.

Въпреки това, знанието към кое цветно семейство принадлежите, може да ви помогне да разберете точно кои нюанси ще ви ласкаят.

Носенето на един от „вашите“ цветове ще ви озари и ще накара косата и очите ви да „изпъкнат“.

Но ако отчаяно искате да задържите всичките си черни дрехи, внесете цвят и яркост чрез цветни шалове или смели цветни бижута. Този моден трик означава, че можете да продължите да носите тъмни нюанси в горната част на торса си, без да "изтощавате" лицето си. 

Какво е цветен анализ?

Анализът на цветовете е сигурен метод да откриете кой цвят ви отива, защото определя кои цветове на дрехите и кои нюанси на грима са в хармония с тена на кожата, цвета на очите и цвета на косата на човека. Освен това ще ви помогне да разберете по-фините детайли, като какъв цвят бижу ви подхожда.

Има две неща, които трябва да имате предвид, когато анализирате цвета си - основния тон на кожата и цялостния ви цвят. Основният ви тон на кожата може да бъде или топъл, или хладен, докато общият ви цвят взема предвид цвета на очите и косата ви.

Какъв е моят тон на кожата?

Първата стъпка от анализа на цветовете, за да определите най-добрите нюанси, които ви подхождат, е да разберете дали имате топъл или студен тон на кожата. Няколко теста за анализ на цвета могат да ви помогнат да разберете тена на кожата си бързо и лесно.

Тест на ръката

Погледнете долната страна на ръката си на естествена дневна светлина. Ако имате розов подтон и синкави вени, имате студен тон на кожата. Ако имате златист или кайсиев подтон и зеленикави вени, вие имате топъл тен на кожата.

Тест с плат

Все още не сте сигурни? Опитайте да държите парче златен плат под брадичката си (или опитайте златна огърлица). Сега направете същото с парче сребърна тъкан или сребърно бижу. Кой нюанс озарява тена ви и кара очите ви да изглеждат по-добре? Ако е сребърен, вие сте със студен тон на кожата. Ако е златен, то вие сте с топъл тон. 

Анализ въз основа на цялостния ви цвят

Ако искате да определите по-точни цветове, които ще ви подхождат, трябва да разгледате не само цвета на кожата си, а да вземете предвид цялостния си цвят.

Ако тонът на кожата ви е студен, вие принадлежите към лятното или зимното семейство от цветове. Ако е топъл, имате пролетно или есенно оцветяване. Някои хора обхващат множество групи, но едната обикновено е основна.

Е, след като обяснихме всичко това, време е да видите кои са цветовете, които ви отиват най-много. Продължете да четете в галерията ни:

Кои цветове ти отиват най-много

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти