Oпределете типа на тялото си със системата на Киби, която ще промени стила ви завинаги

Стига вече круши, ябълки и триъгълници - отдавна знаем, че женското тяло не може да се наблъска в тези категории.

Предлагаме ви нова теория, която променя животи всеки ден, а именно типовата система на Киби, която ще обсъдим днес.

Типовете на тялото на Киби представляват набор от 13 стилови типа, основани на физически характеристики (и личностна същност). Системата е въведена от Дейвид Киби през 80-те години на миналия век.

Тези 9 храни унищожават мазнините по тялото ти

За разлика от традиционната теория за формата на тялото, която се фокусира върху постигането на баланс и симетрия, архетиповете на Киби са по-скоро в съответствие с теорията за стиловите същности.

жени
Снимка: iStock

Тази теория има за цел да създаде цялостен хармоничен стилов образ на човека, а не да се фокусират върху стилизирането на отделните части на тялото.

Ин и Ян

Принципът на Ин и Ян се състои в това, че всичко съществува в неразделни и противоречиви противоположности, например жена-мъж, тъмно-светло и старо-младо. Ин се счита за женска енергия, а ян, за мъжка енергия.

Това обаче не трябва да се бърка с женствеността и мъжествеността като такива. Силно повлияното от Ян тяло не означава, че изглеждате като мъж.

Ин [женска енергия]: Извити линии, заоблени ръбове, плавни силуети, фигури тип пясъчен часовник, прилепнали талии, заоблени форми, вихри, извивки, кръгове

Ян [Мъжка енергия]: Силни вертикални линии, остри ръбове, твърди, гладки силуети, издължени контури, геометрични форми, правоъгълници, триъгълници.

Ако едно тяло се състои от комбинация от физически характеристики, които са подчертано Ин или подчертано Ян, това ще доведе до контрастен или смесен тип тяло, каквото повечето жени имат. И все пак никой не е 100% едното или другото.

5-те семейства на типовете

Въпреки че съществуват общо 13 типа тяло, има пет типови семейства: Драматичен, Класически, Натурален, Романтичен и Гамин*. Това са чистите типове. Останалите 8 типа тела са смесица от тези чисти типове и точно тук нещата могат да се объркат. Затова  е добре да разглеждаме тази система като спектър.

киби
Снимка: iStock

Обърнете внимание, че Киби прави разлика между костната структура на тялото, плътта на тялото и чертите на лицето (лицеви кости + лицева плът). И трите части на тялото ви могат да имат различен баланс между Ин и Ян. Но това, което прави чистите типове чисти, е, че и трите участъка на тялото им имат еднакъв баланс Ин/Ян.

Сега, когато знаете основата на групирането на Киби, което е по-скоро спектър, отколкото тесни категории, продължете към галерията, за да разберете какъв е вашият тип тяло.

Какъв тип тяло имаш според системата на Киби

* Четейки галерията, приемайте термини като „драматичен“, „широк“, „плътен“ и „голям“ неутрално. Киби типовете никога не сравняват хората един с друг, всичко е относимо само до тялото на дадения човек и се сравняват само пропорциите на индивидуалния човек.

Прочети още:

 

Oпределете типа на тялото си със системата на Киби, която ще промени стила ви завинаги

Любопитно

Свободно време

Oпределете типа на тялото си със системата на Киби, която ще промени стила ви завинаги

Стига вече круши, ябълки и триъгълници - отдавна знаем, че женското тяло не може да се наблъска в...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти