Обичате да носите черно? Ето какво издава това за вас и как ви възприемат околните

жена черни дрехи
Снимка: iStock

И вие ли сте от тези жени, които обожават да носят черно? В това няма нищо лошо, а и може да се окаже, че издава някои ваши любопитни качества. Интересно е също какви сигнали изпращате подсъзнателно на околните с вашите модни предпочитания и как ви възприемат те според тях.

Черното е цветът на властта и никога не излиза от мода. Носенето на черни дрехи може да ви кара да изглеждате и да се чувствате изтънчени, загадъчни, елегантни. В модата черното е цвят, с който никога няма да сбъркате.

Независимо дали носите черни костюми за бизнес срещи, или черна рокля за вечеря, това е универсален цвят, който подхожда на различни настроения и ситуации. Има и известно усещане за увереност и мистерия, свързана с черното. То прикрива това, което трябва, и поглъща цветове, които се опитват да го засенчат.

Но какво разкрива за вашата личност това, че почти винаги носите изцяло черни дрехи, или предпочитате да имате поне един такъв елемент от тоалета си? И какво ни мотивира да избираме такива тоалети през повечето време?

жена черни дрехи
Снимка: iStock

Според скорошно проучване на базирания в Обединеното кралство онлайн магазин Buytshirtsonline, черното е оценено като най-предпочитаният цвят от мъже и жени и е свързано с различни положителни черти като:

  • привлекателност
  • чувствителност
  • увереност
  • интелект

Проучването анкетира повече от 1000 души и открива, че мнозинството от тях намира черното за най-предпочитания цвят за интервюта за работа, бизнес срещи, романтични срещи и други важни събития като погребения и сватби.

Според изследването хората, облечени изцяло в черно, изглеждат надеждни и сериозни. Докладът твърди, че ако искате да създадете добро впечатление, независимо дали на първа среща или интервю, тогава черното е най-сигурният вариант. Защо? Носенето изцяло в черно ни кара да изглеждаме уверени, способни и заслужаващи доверие.

жена черни дрехи
Снимка: iStock

Над 56% от респондентите предпочитат черното като идеалният цвят на увереността, интелекта и сексуалността. Освен това анкетираните много рядко го свързват с негативни черти като арогантност.

Така че, ако обичате да носите черно, това означава, че сте привлекателни, уверени, чувствителни и интелигентни.

А каква е психологията зад носенето на черни дрехи? В галерията може да откриете някои от общите личностни характеристики на хората, които обичат да носят изцяло черно:

Ако често носите черно, ето какво издава това за вас:

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти