Лятната рокля – инструкции за употреба

Лятната рокля – инструкции за употреба
Снимка: Weheartit

Биляна Божилова

Как да носим летните си рокли – въпросът, който вълнува всички дами, които се стремят към безупречен стил в разгара на лятото. Да си купиш рокля е лесно, да я разхождаш с грация и класа е малко по-сложната част.

Сложно, сложно, колкото и да е сложно, е абсолютно възможно. Приемам, че вече сте си купили 1,2,3... летни рокли, съобразени с модните тенденции за пролет/лято 2013. Има три основни въпроса, на които трябва да си отговорите, преди да изберете каква лятна рокля да облечете:

1. Как ви стои?

2. Какъв е поводът?

3. С какво да я съчетаете?

За да разберете как ви стои една рокля, не винаги е достатъчно да се погледнете в огледалото. Важно е да се доверите и на "страничното око", особено ако може да разчитате на обективна преценка от негова страна. В този смисъл половинката не е най-подходящият страничен наблюдател, тъй като се приема, че е дълбоко субективен, а и все пак е мъж. Близка приятелка и/или компетентна продавач-консултантка в магазин могат да ви дадат мнение, на което си заслужава да обърнете внимание. Разбира се, крайното решение е изцяло ваше.

Аз бих ви посъветвала да не оставяте никакви излишни мастни натрупвания да се подават от различни места на роклята ви. Вярвайте ми, това може да провали и най-изящния стайлинг и да предизвика повече подигравки и съжаление, отколкото моден респект.

Поводът? Сезонът дава безкрайни възможности за дрескод: "лятна рокля". Както вече съм коментирала, стриктното спазване на дрескод отдавна не е стайлинг приоритет. Модните лимити падат, както държавните граници и сексуалните задръжки. Но дори в модата свободата има нужда от самоконтрол, за да не се стига до модни гафове.

За да съм ви максимално полезна, реших да ви предложа няколко готови стайлинга с лятна рокля, съобразени с повода. Ето как да съчетаете лятната си рокля с подходящи чанта и обувки, за да се чувствате "на място" на всяко място:

Бизнес лятна рокля до коляното с обувки с високи токчета и чанта тип "куфарче"

Колкото и да ни харесва да ходим по бански и без бански по плажовете, през лятото се налага и да поработваме. Поне ние, простосмъртните. Идеална за офиса през лятото, за служебни срещи и всякакви работни събития - бизнес лятна рокля до коляното. Права или съвсем леко разкроена, за предпочитане със затворено деколте и от плътна материя (избягвайте прозрачните материи за офиса). За радост и за жалост, препоръчително е да я комбинирате с обувки с високи токчета. Ако не ходите с кола на работа, може да ги обувате направо в офиса, за да не си измъчвате краката на път към офиса. Но не ги пренебрегвайте поради неудобство, поне за по-важните работни срещи. Чантата тип "куфарче" е най-подходяща, защото събира не само най-необходимите вещи, но и важни документи. Освен това се носи в ръка, което върви с бизнес стила.

Секси мини лятна рокля с платформи и чанта с дълга дръжка

Животът не е само работа, особено през лятото. Всеки ден ни изкушава с фамозни партита по света и у нас. Естествено, няма как да ги посещаваме всичките, но ходенето по заведения е част от лайфстайла, което поддържа младежкия дух. Затова трябва да се практикува от време на време, дори от семейни хора в напреднала възраст. За партита с танци, алкохол и много смях, препоръчвам секси мини лятна рокля. Колко тясна и колко мини, зависи от фигурата. Черното, бялото и ярките цветове са за предпочитане, моделите без презрамки също. За да може да танцувате цяла нощ, но да запазите секси визията си, съчетайте роклята с обувки на платформи – хем висоски, хем удобни. Една малка чанта с дълга дръжка ще държи най-важните вещи близо до вас през целия купон.

Ефирна макси лятна рокля с ниски сандали и чанта тип "торба"

Лятото е чудесен сезон за вечерни разходки в паркове и градинки с хапване навън. Температурите са приятни, атмосферата – релаксираща след тежък работен ден. Сега е моментът да се чувствате максимално комфортно, демонстрирайки изтънченост. Макси лятна рокля от ефирна материя ще ви кара да се усещате женствена и елегантна, докато се радвате на удобството ѝ. За абсолютен комфорт добавете чифт сандали с равна подметка. Голямата чанта тип "торба" ще побере всичко необходимо, дори връхна дреха в случай, че захладнее.

Лятна рокля с А-образна форма със сандали на дебел ток и клъч

Финалът е запазен за един универсален летен стайлинг, подходящ за всякакви поводи и за дами с различни фигури. Прикрива всички несъвършенства, а и където и да се появите, облечена по подобен начин, ще се чувствате "добре дошла". Другият му бонус е, че има ретро привкус, който е много актуален за лято 2013. Сандалите на дебел ток също са хитова тенденция за сезона, а и трупат бонус точки за универсалност. Чантата тип "клъч" се вписва идеално в ретро стайлинга.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти