Чанти – тенденции пролет/лято 2013

Отляво надясно: H&M; Versace; Christian Louboutin
Снимка: H&M, Versace, Christian Louboutin

Биляна Божилова

Какви чанти ще носим през пролет/лято 2013? Отговорът задоволява претенциите и на най-специфичния вкус – разнообразни. Модните тенденции при чантите не ни фиксират нито в размери, нито в цветове, нито в модели. Важното е да ни правят щастливи.

Наричат чантата царството на организирания хаос. Колкото по-голяма, толкова по-голям хаос, но и по-богато царство. Най-важните ти вещи близо до теб – мечтата на всяка жена, която огромната чанта изпълнява. Сезонът пролет/лято 2013 е задоволителен в това отношение, защото ни предоставя богат избор от изкусителни чанти с големи размери. И за да не останат разочаровани дамите с афинитет към мини чантите, тенденциите са щедри и в това модно направление.

Също както модните тенденции при дрехите и обувките, така и тези при чантите ще ни радват в максимална степен със стиловото си изобилие. А откакто модата апелира да не съчетаваме по цвят чантите и обувките, настана моден либерализъм без граници. Но да не губим време в модни откровения, а директно да се насочим към най-модерните чанти за пролет/лято 2013:

* Чанти в ярки цветове
* Изрязани чанти
* Чанти тип "клъч"
* Чанти от змийска кожа
* Чанти тип "пазарска торба"
* Чанти с ефектна дръжка
* Чанти с шнур
* Чанти с принт
* Чанти със странна форма

Чанти в ярки цветове
Неонът е повелител и при чантите. Чантите в ярки цветове печелят топ позиции безапелационно, за да се превърнат в онзи впечатляващ аксесоар, който не оставя безразличие около себе си. Комбинират се идеално с черни и бели дрехи и аксесоари, както и с други флуоресцентни цветове. Furla ги налага. Chanel ги обогатява. Zara и H&M ги правят топ тренд.

Изрязани чанти
Това са чантите на дупки, придобити под различна форма. Някои са на флорални мотиви, други на ивици, трети като перфорирани. Интересни са и предизвикват любопитство. Факти в полза на жените, които обичат да правят впечатление. Хит при Alexander McQueen, Versace, Furla, Parfois.

Чанти тип "клъч"
Чантите, които се държат в ръка по особено секси начин. Мини или не, те излъчват женственост и са подходящи не само за специални поводи, но и винаги, когато искате да изглеждате елегантна и да се чувствате желана. Givenchy, Chanel и Christian Louboutin ги издигат в култ, Prada ги освежава, а Mango ги превръща в любим аксесоар.

Чанти от змийска кожа
Влечугото, към което повечето жени имат фобия, продължава да е сред предпочитаните материали за изработка на обувки и чанти. Естествена или добре направена имитация, змийската кожа е с осезаемо модно присъствие и през пролет/лято 2013. Актуална е при Alexander McQueen, Roberto Cavalli, Chanel, Jimmy Choo, Victor&Rolf и почти всички останали.

Чанти тип "пазарска торба"
Големите чанти с дълги дръжки са удобни не само за пазар. Те побират всичките ни любими вещи и често ги предпочитаме пред малките чанти дори на официални събития, защото ни осигуряват сигурност и комфорт. Въпреки размера, те също могат да изглеждат изискани. Хит при Dolce&Gabbana, Balenciaga, Jean Paul Gaultier, Mango, Zara и повечето модни марки.

Чанти с ефектна дръжка
И дръжката има значение. Някои чанти може да не впечатляват с форма, материал и цвят, но пък имат ефектна дръжка, която ги отличава. Всичко тръгна от чантите с дръжка-обръч, които Карл Лагерфелд създаде за Chanel. След това вече никой не можеше да спре тренда, който се обогатява с уникални модели като при Prada, Christian Louboutin и Moschino.

Чанти с шнур
Малките приличат на кесия, големите на чувал. Чантите с шнур са супер модерни за пролет/лято 2013. Носят се в ръка като вързопче и завършват casual стила повече от успешно. С ресни като при H&M и Mango или в стилизиран елегантен вариант като при Chanel, важното е да не забравяте да ги носите в ръка – така е модерно!

Чанти с принт
Кой казва, че принтовете са само за дрехите? Чантите предоставят достатъчно поле за развихряне на въображението. Райето на Dolce&Gabbana. Черно-бялото каре на Louis Vuitton. Леопардовият принт на Emporio Armani. Геометричните мотиви на Zara. Чанти с добро настроение, което е заразно.

Чанти със странна форма
Модните закачки продължават. Големите дизайнери обичат да си играят с формите на чантите, но за тази пролет и лято странността се наложи като топ тренд. Чудя се коя харесвам най-много – чантата на флорални мотиви на Moschino, черно-бялата чанта с външен джоб във вид на плик за писмо на Zara или рошавата красавица на Dolce&Gabbana? Въпрос с три верни отговора.

* Видео финалът е за виртуозите в чантите – Furla с представянето на колекция пролет/лято 2013.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти