Модни тенденции

Модни тенденции
Снимка: Balenciaga, Oscar de la Renta, Balmain, Prada

Биляна Божилова

Модните тенденции за пролет/лято 2013 позволяват да обновите гардероба си, без да се налага да изпразните портмонето, дебитната и кредитната си карта. Просто трябва да овладеете най-важния трик. А именно, да направите точните покупки, които да освежат стила ви.

Наясно съм, че е трудно да избереш най-модерното и най-актуалното сред множеството модни тенденции. Модата става все по-свободна и вече рядко ни фиксира в единични трендове, които да носят всички. Предоставя разнообразие за всеки вкус и стил. И точно тук идва затруднението – как да избереш своята нова покупка?

Затова подбрах най-доброто от модните подиуми за пролет/лято 2013, за да съм ви максимално полезна. Големите марки задават тенденциите, как ще ги реализирате на практика зависи само от вас.

Ето ги топ тенденциите за пролет/лято 2013:

  • Монохромен шах – черно и бяло
  • Бомбър в действие
  • Ретро от 60-те
  • Ориенталски принт
  • Неонов шик
  • Райе за ценители
  • Волани за разкош
  • Бяла пролет, бяло лято
  • Монохромен шах – черно и бяло

Големите дизайнери се впуснаха в игра на шах на модния подиум. Дрехите се превърнаха в шахматни дъски за начинаещи и напреднали модни маниаци. Класическата черно & бяло комбинация е предпочитана за този актуален десен. Марк Джейкъбс лансира фантастични предложения, както за своя бранд Marc by Marc Jacobs, така и за модна къща Louis Vuitton. Balmain намериха свой вариант на черно-бялото каре в ромбоиден стил.

Бомбър в действие

Якето с обем в раменете отново е на модна линия. За мен е мил спомен от ученическите години, сигурна съм, че всяка от вас също има свое отношение към тази връхна дреха. През сезон пролет/лято 2012 най-актуален е коженият бомбър, хит при Chanel. Бомбър моделите на Sportmax, Loewe и Christopher Kane също не са за изпускане.

Ретро от 60-те

Ако си падате по стила на Туиги, Франсоа Харди и Джейн Бъркин, ретрото от 60-те е вашият стил. Ако въобще не сте чували имената на тези популярни личности от миналия век или поне грам не сте запознати с начина им на обличане, това не пречи да харесате ретро стила от 60-те. Мини поли и А-образни рокли, обувки Mary Jane и ярки цветове – коя жена не би носила подобни модели? Louis Vuitton, Moschino и Michael Kors са повелителите на ретрото през този пролетно-летен сезон.

Ориенталски принт

Какво ще кажете за принт с огнен дракон, лотус, хибискус или божур? Модният подиум е превзет от духа на Ориента. Азиатската култура винаги е предизвиквала интереса на западняците с богатството си, но през пролет/лято 2013 източната идилия е пълна. А щом Prada наложи някой принт, това означава само едно – има запазено място в гардеробите ни. Etro и Emilio Pucci също са в магията на Ориента.
 

Неонов шик

След като цял сезон есен/зима бяхме неонови, вероятно си помислихте, че флуоресцентните цветове са изчерпани. Обаче в горещите месеци отново ще сме ярки – може от глава до пети, може и на фрагменти. На когото както му допада и разбира се, стилът му позволява! Oscar de la Renta оцвети почти цялата си колекция в неонови нюанси. Dior заложи на отделни акценти. Burberry Prorsum показаха своя доза флуоресцентност. DKNY впечатлява с неонов шик по американски.  

Райе за ценители

Райето е висша класа стил. Като прибавим и предимството на вертикалнити ивици да удължават силуета, едва ли останаха противници на все така актуалната модна тенденция. Черно-бялото райе е фешън лидер винаги и по всяко време. Пролет-лято 2013 не прави изключение. Вметвайки и факта, че Dolce&Gabbana, Balmain, Michael Kors и Marc Jacobs му отделят водещо място в колекциите си, вече със сигурност не е нужно да ви убеждавам повече за смисъла от покупката на нова дреха в райе.

Волани за разкош

Едва ли има друг акцент в облеклото, който да придава повече женственост и чувственост от воланите. Могат да разнообразят и най-скучните дрехи, без да се налага вкарване на нов цвят. Малко обем на точното място и стилът е изпипан до съвършенство. Около врата, около талията или дори около ръкава, воланите имат място навсякъде, въпрос на избор. Gucci, Givenchy, Chloe и Balenciaga са водещите марки, които упорито залагат на воланите в пролетно-летните си колекции.

Бяла пролет, бяло лято

Цветът на чистотата и нежността пак се промъква между топ тенденциите за пролет/лято 2013. Не че някога е отчитал отсъствие, но след като беше хит на зимата, имаше логика да не е отново с лидерски позиции. Не че протестирам, напротив, какво по-красиво от бели дрехи и аксесоари на гладка кожа със златист загар! С активно присъствие при Victoria Beckham. Chanel, Stella McCartney и Elie Saab допълват бялата феерия.

За финал ви провокирам с пролетно-лятната колекция на Chanel. Защото както казва класикът Карл Лагерфелд: "Кой може да живее без няколко черни дрехи?"


 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти