Кое ни вталява успешно

Актрисата Даян Крюгер (35 г.) бе избрала именно рокля с хоризонтално райе на тазгодишния кинофестивал в Берлин, февруари 2012 г.
Снимка: Getty/Guliver

В продължение на години се смяташе, че вертикалните ивици върху дрехите ни карат да изглеждаме по-фини, но вече все повече световни дизайнери споделят, че хоризонталното райе вталява по-качествено.

Много жени избягват райето от страх да не изглеждат по-закръглени. Но американски специалисти откриха, че всъщност то прибира силуета, стига да го подберем правилно. Този сезон бе акцентирано на такъв десен и в една от колекциите на Стела Маккартни.

Оказва се, че няма особена визуална разлика между вертикалните и хоризонталните линии в тоалетите. Всичко е въпрос на психическо възприятие, с което сме свикнали да си втълпяваме, че с единия вид райе не изглеждате добре.

За да ни уверят в обратното, специалистите отвъд океана провели експеримент с група мъже, на които били раздадени снимки на различни дами, облечени в райе. Те трябвало да определят коя жена им се струва по-пълна и коя по-слаба. За учудване на всички техните отговори показали, че хоризонталната ивица се възприема като по-вталяваща в сравнение с вертикалната.

А най-ефикасно прикриват излишните килограми тънките черни райета на бял фон, допълват още модните познавачи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти