Как да изберем точния бански костюм

"Хубаво е лятото да бъдеш на море, всичко е наред и купонът си тече"
Снимка: Thinkstock

Намирането на бански костюм доста често си е главоблъсканица, защото този тип облекло хем трябва да подчертае фигурата ни, ако сме от късметлиите с пропорционално тяло, хем и да замаскира недостатъците, ако все още има какво да се желае от силуета ни.

Ето ги и някои от заблудите, които все още подвеждат доста голям брой жени.

Черното вталява като никой друг цвят
Оказва се, че при банските костюми тъмните гами на лилавото, кафявото, синьото и зеленото вършат дори по-добра работа от гарвановия цвят.

Банските костюми отговарят на размера при стандартното ми облекло
Неписаното правило е, че плажния костюм се избира с един или два номера по-малък от нашия нормален размер, за да може да стои с абсолютна точност по тялото.

Сега се потапяме в морето от предлагани на пазара бански костюми, а ето и какво не бива да пропускаме, преди да се отправим към касата със заветния модел в ръка.

* Прехвърлете предварително идеи в съзнанието си какъв тип бански искате да купите. Дали ще е цял или половинки, с V-образно деколте или връзки зад врата, дюс или с цветен принт. Разгледайте тенденциите в интернет и списанията, за да имате някаква по-ясна отправна точка при търсенето на дизайн и цветови решения на плажното ви облекло.

* В деня на пазаруването си сложете безшевни прашки, които напълно прилепват по тялото. Благодарение на тях много по-лесно ще успеете да премерите повече бански костюми, а и хигиеничната страна в случая не е за пренебрегване.

* Не забравяйте да си отделите достатъчно време за пазаруване, защото знаем до какви последствия води поговорката за бързата работа.

* Когато пробвате половинки опънете ръцете си максимално над главата и вижте дали гърдите ви остават скрити под банския. После наведете торса си силно напред и проверете дали бюстът ви не изкача извън чашките.

* След това отпуснете раменете и наблюдавайте дали презрамките стоят неподвижно, без да падат.

* Седнете и кръстосайте краката си, за да проверите дали долната част на банския прикрива изцяло задните ви части. С няколко клякания се уверете, че бикините на банския не се смъкват, за да сте сигурни, че няма да попаднете в сконфузни ситуация на плажа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти