Подходящо облекло за бизнес дами

Подходящо облекло за бизнес дами
Снимка: Thinkstock

Дамите, които работят в бизнес среда, със сигурност са наясно, че облеклото им е от огромно значение.

В деловия дрескод има няколко изисквания, които трябва да се спазват, особено ако фирмата, в която работите, има конкретни изисквания към облеклото.

Като начало забравете за дълбоките деколтета и късите поли. Мнението, че жената трябва да използва телесните си дадености, за да пробива в бизнеса, е ограничено, сексистко и грозно.

Ако искате вашите бизнес партньори и колеги да ви взимат на сериозно, то по-скоро заложете на стилната и класна визия и на интелектуалните си качества.

Както вече стана ясно, прекалено щедрите деколтета, голият гръб и възкъсите поли е по-добре да ги оставите извън офиса.

Съобразете се с естеството на работата ви и изискванията за облекло в компанията и инвестирайте в създаването на подходящ гардероб.

За строги бизнес срещи задължително се спрете на панталоните с ръб, саката и ризите или на роклите в един цвят и класическа кройка. Обувките трябва да скриват пръстите и да се носят с чорапогащник. Ако сте обули високи чорапи със силиконов ограничител, то се уверете, че лентата на бедрата не се очертава под полата ви.

Ограничения в цветовия подбор няма. Като цяло обаче не е добре да изпадате в крайности и да се покривате от глава до пети в един единствен цвят, особено ако той е черен. Правилото за не повече от три цвята е най-доброто, към което може да се придържате. Ако роклята ви е в черно, то разнообразете с розово фишу и обувки, например.

Чантата и обувките може и да не са в един тон, въпреки че е препоръчително, но ако сложите колан, то задължително трябва да е в сходна цветова схема като обувките.

Никакви презрамки и закопчалки на сутиени не е добре да се виждат през блузата ви. Ако не ви е удобно да носите сутиен през целия ден, се насочете към ластичните спортни бюстиета. Те вършат чудесна работа.

В никакъв случай обаче не си позволявайте гърдите ви да се очертават или прозират под ризата.

Не всеки е свикнал да ходи ежедневно облечен с костюм. Постарайте се всички дрехи, които взимате за работа, да ви бъдат на първо място удобни.

Ризите, които се прибират в пола или панталон, е добре да ги вземете по-дълги или да бъдат риза-боди. Така ще избегнете некомфорта от това всеки път като седнете ризата ви да се надига и да трябва да я прибирате обратно.

Що се отнася до обувките, класиката е висок ток.

Не всяка дама обаче може да си причини това да израе цял ден с такива обувки. Затова при всяка възможност събувайте токчетата и оставяйте краката да почиват, или се спрете на модели с по-нисък или дебел ток, който няма да измори толкова краката ви. Ако сте с автомобил, може да държите в колата си един чифт ниски обувки, за да шофирате по-удобно с тях.

Очаквайте утре съвети относно аксесоарите и подходящия грим за деловата жена.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти