Летен стайлинг за всеки повод

Летен стайлинг за всеки повод
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Лятото предоставя безкрайни възможности за забавление, но не бива да забравяме и работата.

Най-важното е каквото и да правим, къдете и да се намираме, винаги да бъдем стилни. Защото стайлингът е част от първото впечатление, което оставяме в околните, а както знаем – "няма втори шанс за първо впечатление".

Въпреки че модата ни дава все по-голяма свобода за импровизации и изграждане на собствен стил, остават някои неписани правила за подбор на облекло при различни поводи и на различни места.

Идеята е да се обличаме подходящо, но без да пренебрегваме своята индивидуалност и усет за стил.

Разбира се, че можем с едни и същи дрехи да отидем на работа, да излезем на ресторант и да завършим на парти, но защо да го правим?

Модата е изкуство, което ни дава възможност да разгърнем творческия си потенциал и да изненадваме себе си и хората около нас с интересна визия.

Да впечатляваме с елегантност, да радваме окото със сексапил или да предизвикваме нежност с романтика. Въпрос на стил.

Бързам да ви дам идеи за летен стайлинг по различен повод, не за да ви налагам модни правила или норми, а за да провокирам въображението ви за още по-добри модни съчетания.

Лятно облекло за офиса

Може да е лято, може да е горещо, може морето да ни чака, но все пак се налага и да ходим на работа. Офисът е сред най-посещаваните дестинации целогодишно, лятото не прави изключение, въпреки по-рехавото ни присъствие. Затова обличайте се свежо дори за работа. Така ще усещате летните емоции дори в офиса.

Препоръчвам класическата черно-бяла комбинация във възможно най-модерен вариант.

Летен сет за разходка

Топлото време и дългите дни предразполагат към повече разходки, дори в градска среда. Парковете ни привличат със зеленина, цветя, птички и множество забавления. Разбира се, че настроението е на върха и стилът ни трябва да е в хармония с него. Стайлинг в ярки цветове е идеалното решение за разходка.

Остава да решите дали да заложите на неон или на пастел, а защо не и на двете!

Летен стил за първа среща

През лятото любовта е във вихъра си. Сега е моментът да си намерите половинка, ако вече не сте го направили. Необвързаните дами обикновено си позволяват много по-смели стайлинг решения.

Първата среща обаче съвсем не е повод за демонстриране на сексапил и екстравагантност. Лека сдържаност и романтика са ключовите думи в стайлинга за деня, в който за пръв път ще се видите с потенциалния си нов партньор.

Стилно облекло за вечеря в ресторант

В изисканите ресторанти все по-рядко държат на точно определен дрескод. Не за друго, а просто хората с възможности са доста освободени и често предпочитат да ходят неглиже дори на по-специални места.

И все пак лятната вечеря в градината на луксозен ресторант е събитие, чийто стайлинг заслужава специално отношение. Например, дълга рокля от ефирна материя и ефектни бижута.

Стайлинг за пътуване

Каквото и да си говорим, лятото е сезонът на пътуванията и почивките. Толкова често пътуваме, че е добре да помислим и за облеклото си по време на път. То трябва да е преди всичко удобно и практично, но това не пречи да е и достатъчно стилно. Гащеризонът така или иначе имам статут на най-удобната дреха, непременно трябва да се възползваме от него по време на път.

Облекло за плажа

Ето че най-после сме на морето и плажовете ни зоват. Банският костюм е важен, но не е единствен. Да не забравяме, че плажовете са пълни с готини заведения, на които можем да покажем безупречен стил. Шапката с широка периферия е просто задължителна, джапанките предлагам да замените с гумени сандали.

Летен стил за парти

Финалът винаги е най-забавен. Или казано направо – it’s party time (от англ. - "време за парти", бел. ред.)! Летните партита оставят трайни спомени и всеки детайл е от значение. Независимо от стила музика, който предпочитате, заложете на актуалните дрехи и аксесоари с черепи, които са хит на сезона.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти