Разходка замества нуждата от шоколад

Разходка замества нуждата от шоколад
Снимка: netinfo

Когато ви се прияде нещо сладко, не бързайте да посягате към шоколада или вафлата, а станете и направете малка разходка.

Това съветват британски учени, които са установили, че 15-минутна разходка намалява наполовина количеството шоколад, което работещите консумират, дори в стресови ситуации.

"Знаем, че хапването на висококалорични храни, като шоколад, на работното място може да се превърне в безразсъден навик и след известно време да доведе до напълняване. Често смятаме, че тези храни засилват енергията ни или ни помагат да се справим със стреса на работата или с отегчението.

На хората им е трудно да се откажат от ежедневните си вкусотийки, но това изследване показва, че разходката може да намали наполовина приемането на калорични храни", съобщи проф. Ейдриън Тейлър от университета в Ексетър, който е водещ на проучването.

За целите на изследването учените дали на 78 души, които редовно консумирали шоколад, няколко теста свързани с работа и упражнения. Тези от тях, които извършвали физическа дейност преди работа, ядели средно по 15 грама шоколад, равняващи се на едно парче, спрямо 28 грама за хората, които не правели упражнения.

Преди време проф. Тейлър и неговият екип установиха, че упражненията могат да намалят желанието за шоколад, но това е първото изследване, което показва, че те намаляват консумацията на вредната храна.

Така че ставайте по-често на работното място и си правете малки разходки. Това ще ви се отрази много по-добре, отколкото цял ден да стоите пред бюрото и да хапвате вредни храни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти