Какво точно се случва, когато си направим микроблейдинг

микроблейдинг
Снимка: iStock

Веждите са една от най-важните части на лицето. Ако не сте доволни от формата им, то съществуват много възможности да я коригирате (гелове, моливи и сенки). Днес има и по-иновативен метод, който заслужава специално внимание. Това е микроблейдингът. 

Тази техника ви позволява да постигнете невероятно реалистични резултати. Веждите изглеждат естествени дори от близко разстояние поради факта, че специалистът рисува всеки косъм поотделно, като по този начин създава ефект на естествен растеж на веждите. 

микроблейдинг
Снимка: iStock

Веждите играят важна роля при разпознаването на емоциите на лицето. Спуснатите и напрегнати веднага изразяват недоволство, докато повдигнатите и извити вежди могат да изразят изненада, любопитство или удоволствие. В общи линии могат да ни кажат много за един човек. 

Не пренебрегвайте важността на веждите и техния външен вид. Съвсем очевидно е, че добре поддържани и с правилна форма, те могат да трансформират и дори подмладят всяко лице. Но преди да побързате да се запишете за тази процедура, има няколко неща, които трябва да знаете. 

Експертът по микроблейдинг Суман Джалаф каза пред ELLE следното: ,,Микроблейдингът, за разлика от татуирането, не е в дълбокия слой на кожата, а на повърхността. Това също така не е перманентно,а цветът избледнява в рамките на 18 месеца" 

микроблейдинг
Снимка: iStock

Тя сподели как всъщност протича една процедура: ,,Оформям веждите, почиствам зоната и я подготвям за третиране. Поставям мехлем за изтръпване, който започва да действа след 40 минути. През това време показвам на клиентите цветни мостри и заедно обсъждаме желаната визия. 10 минути преди обезболяващият крем да започне да работи, използвам инструментите си, за да измеря зоната около веждите, като взема предвид формата на лицето, симетрията, чертите на лицето и т.н.“ 

След това Джалаф започва процеса по пробождане, който представлява нежно имплантиране на пигмент с леки докосвания. Всеки щрих е повърхностна линия върху кожата. Ако има някакъв дискомфорт, добавя още един бърз слой обезболяващ крем, който започва да действа след 5 минути. 

,,След 6-8 седмици правим ретуш, за да се запълнят всички празнини, където пигментът не е поел или не зараснал правилно”, допълва тя. 

микроблейдинг
Снимка: iStock

Ето и още няколко неща, които е добре да знаете преди да се подложите на процедурата:  

Микроблейдингът не е постоянен 

Вероятно ще харесате новите си вежди толкова много, че ще искате да останат завинаги, но това няма как да стане. В зависимост от грижите и поддръжката ще ви издържи от една до три години. Освен това след известно време може да искате нова, по-добра форма и ще се радвате, че микроблейдингът е избледнял с времето. 

Важно е стриктно да следвате инструкциите за грижа 

Процедурата включва, макар и повърхностно, нарушаване на целостта на кожата. Много е важно да следвате всички препоръки и инструкции, за да избегнете нежелани ефекти. Не забравяйте, че сте инвестирали пари в подобряването на веждите си, така че трябва да се грижите за тях по съответния начин. Следвайте внимателно инструкциите на вашия специалист. 

микроблейдинг
Снимка: iStock

Това не е евтина процедура (но си заслужава) 

Да, микроблейдингът може да изглежда скъп на пръв поглед, но трябва да сте сигурни, че спестява най-ценното, което имаме, а това е вашето време. След приключване на цялата процедура ще имате чисти и красиви вежди за дълго време.  

Лесна поддръжка 

След като процедурата приключи и веждите са напълно заздравели, можете да ги третирате, както ви харесва. С тях можете да се миете, да се потите, да плувате, да заспивате и да се събуждате. Много жени казват, че изобщо не докосват веждите си, след като зараснат.  

микроблейдинг
Снимка: iStock

Не боли 

Микроблейдингът се счита за практически безболезнена процедура. Липсата на кръв и болка е едно от основните му предимства. Освен това, преди да започне процедурата, както казахме, специалистът нанася крем върху повърхността и кожата и тя изтръпва.  

Разнообразен избор 

Това е друг важен момент, който не бива да се подценява. Веждите могат да трансформират формата на лицето, правейки я по-млада и красива. Ако сте избрали успешно формата, несъмнено ще придобиете по-голямо самочувствие. 

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти