С „момчешки вежди“ към по-момичешка визия

вежди
Снимка: Getty

През последните няколко години в света на модата се спекулира дали тънките вежди, популярни през 90-те, няма да отбележат завръщане.

Експертите обаче са категорични в своето „не“, обяснявайки изместването на тънките линии от естествените, без извивки и полуизскубани вежди. Сега във възход са това, което те наричат „момчешки вежди“ (или boy brows).

За разлика от съвършено оформените и пригладени „Instagram вежди“, които изглеждат като украсени с Фотошоп, момчешките залагат на небрежност. Така вместо да си играем със старателна поддръжка, просто премахваме по-ненужните косъмчета и оставяме веждите си в максимално естествен вид.

Освен спестяването на време, този тип вежди ни карат да изглеждаме и по-младолики. Това е заради по-дебелата и гъста линия, свързвана с веждите, които имаме като деца. Докато при извитите вежди има по-голяма опасност да сгрешим с оформянето, включително да се състарим, „момчешките вежди“ ни спасяват от този риск.

За да ги постигнем, е нужно да използваме колкото се може по-малко продукти. Модният редактор на “The Independent” препоръчва първо да срешем веждите си с четчица с движения нагоре, а след това попълваме зоната с продукт по наш избор – молив, пудра или гел.

Важно е да се погрижим за долната линия на веждите, за да предовратим извивка, както и да не прекаляваме с оцветяването в горната част на веждите. Вместо това е добре да действаме отдолу нагоре. Накрая отново сресваме косъмчетата, като приключваме с фиксиращ гел.

вежди
Снимка: Getty

Смята се, че тенденцията за момчешките вежди идва от Корея, но ги забелязваме и по лицето на Одри Хепбърн от средата на XX в. Днес си ги отглеждат още актриси като Дженифър Конъли, Зоуи Кравитц, Лили Колинс

За вдъхновение разгледайте останалите известни лица с тази визия:

Знаменитости с „момчешки вежди“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти