„Бъдете внимателни с пигментите, които поставяте в кожата си! Премахването им може да е болезнено, а понякога дори невъзможно!“ – интервю с Йоана Захариева, PhiLaser Master Technician на PhiAcademy Branko Babić за България

Платена публикация

Joana Zaharieva Laser Master
Снимка: Joana Zaharieva Laser Master

Йоана Захариева е специалист с дългогодишен опит в областта на естетиката и по-конкретно в технологиите за премахване на дерматологични несъвършенства и нежелани пигментации. От 2021 г. тя е единственият в България квалифициран Master Technician на световния лидер PhiAcademy, което й позволява да обучава техници за работа с PhiLaser.

От 2015 г. Йоана посреща клиентите си във високотехнологичен център за красота в с. Чепинци в близост до гр. София.

Срещата ни днес с нея е по една изключително актуална тема за модерната жена, а и на много мъже – премахването на неестетични татуировки, микропигментации на вежди и устни, микроблейдинг, както и естествени кожни пигментации и несъвършенства.

- Здравей, Йоана. В социалните мрежи ежедневно сме „атакувани“ от реклами за микропигментация на устни и вежди, както и така популярния микроблейдинг. На снимки изглежда много красиво! С теб обаче ще си говорим за премахването на резултатите от тези процедури. Защо е толкова важно да се говори за това?

- Здравей, много е важно и все по-важно ще става! Да, на снимки всичко изглежда страхотно, но често резултатът непосредствено след процедурата няма нищо общо с трайния резултат, който остава по лицата на клиентите.

Колкото по-популярни стават тези процедури, с толкова по-неприятни и трудни за премахване казуси се срещам. При мен ежедневно идват отчаяни дами, които буквално през сълзи се надяват да успея да премахна нежеланите пигменти.

- Какво е важно да знаем преди да се подложим на микропигментация или микроблейдинг?

- Разбира се е важно да се убедим, че специалистът, който ще извърши процедурата е наистина такъв. Да се запознаем с работата му и по възможност да не се подлъгваме по хубавите снимки в Интернет. В идеалния случай е добре да познаваме някой, който преди време се е подлагал на микропигментация или микроблейдинг при техника и имаме възможност да видим трайността и качеството на резултатите на практика.

Препоръчвам обучени специалисти, разполагащи с документи за преминат курс за обучение.

Всеки, който смята да се подложи на подобни процедури съветвам да изиска предварително информация за пигментите, които ще бъдат поставени и да се запознае с тяхното качество. Некачествените пигменти могат да променят впоследствие цвета си, да образуват белези и да са опасни за здравето.

Задължително попитайте избрания специалист предварително каква е технологията на премахване на конкретните мастила. Тези, които съдържат титаниев диоксид не са подходящи за третиране с лазер и това трябва да се знае предварително.

Joana Zaharieva Laser Master
Снимка: Joana Zaharieva Laser Master

Специалистът задължително трябва да Ви предостави за подпис т.н. информирано съгласие, в което подробно Ви информира за процедурата, използваните пигменти, противопоказанията, страничните ефекти и грижата, която трябва да полагате сами след процедурата. Изискайте копие и за себе си, с подпис на извършилия процедурата разбира се!

Дайте си време и разгледайте предварително нарисуваното на лицето ви от техника. Преценете внимателно дали е това, което желаете преди да се премине към същинската процедура. Дори и безупречно изпълнената микропигментация може да се окаже проблем ако Вие самите не можете да се възприемете с нея.

Техникът трябва предварително да уведоми клиента ако вида на кожата му предполага нетраен ефект или промени впоследствие. За микроблейдинга например е характерно, че ако кожата е смесена или мазна е много възможно красивите линии наподобяващи косъмчета на веждите много скоро да се слеят в безформени петна.

За черните пигменти е характерно, че с времето посивяват или посиняват. Понякога това се случва доста бързо! Никак не е красиво и дамите са принудени да прикриват ежедневно с моливи, сенки и други, което сериозно се отразява на самочувствието им.

Обръщайте се към доказани специалисти дори и процедурите да са една идея по-скъпи. Премахването на неестетични пигменти впоследствие ще Ви струва десетократно по-скъпо, отнема месеци и може да е много болезнено.

Следвайте внимателно стъпките посочени като задължителна послегрижа. В тях се крие огромен процент от успеха на процедурата!

В никакъв случай не се опитвайте да покриете един пигмент с друг – те се натрупват под кожата и резултатът винаги е катастрофален! Покриването ще е само временно, а след това всяка сутрин ще се събуждате с различен цвят вежди или устни!

Това са основните неща, но ако някой има някакви притеснения или въпроси винаги може да се свърже с мен или друг колега.

Joana Zaharieva Laser Master
Снимка: Joana Zaharieva Laser Master

- Явно нещата не са толкова прости, а в същото време ти ни сподели, че премахването може да е много скъпо, да отнеме много време и да е болезнено. Какви са методите за премахване?

- По принцип в момента технологиите за премахване са много, но за някои пигменти се оказва, че повечето са неефективни и дори противопоказни.

Наличието на титаниев диоксид прави пигментът неподходящ за третиране с лазер, тъй като променя цвета и структурата си и молекулите му се струпват под повърхността на кожата или контура на устните, образувайки твърд белег, който е изключително неестетичен и труден за премахване.

Обичайно титаниевият диоксид е наличен в мастилата от червената гама като ако те не са качествени, той също не е качествен и много упорит при премахване.

В такива случаи препоръчвам подлагането на така наречената процедура removal. За съжаление няма конкретна дума на български, тъй като технологията навлезе през последните години.

В останалите случаи се прилага лазерна технология, която в зависимост от пигмента и дълбочината на поставяне отнема между 5 и 15 процедури за пълно премахване. Това е условно и силно индивидуално разбира се!

Няма напълно безболезнени процедури без възстановителен период! Ако някой го твърди Ви заблуждава!

Аз не избрах за работа агресивна лазерна технология, защото промотираните като мигновено ефикасни лазери всъщност могат сериозно да увредят структурата на третирания участък и да доведат до дълбоки белези и трайна загуба на окосмяване или пигментация на косъмчетата на веждите.

После тях ще се наложи да лекувате и възстановявате. Белезите на устата са свързани с кървене и многократно белене, което е много неприятно и неестетично.

В тази връзка ще препоръчам на всички преди да се подложат на процедура за премахване отново да направят проучване и да изискат документ и подробна информация относно използваната технология.

Joana Zaharieva Laser Master
Снимка: Joana Zaharieva Laser Master

- Разкажи ни за PhiLaser. Защо се спря на него?

- Спряхме се взаимно един на друг – това е единствената технология, съобразена и с моята идеология. Красива е здравата кожа, а PhiLaser я запазва точно такава и я подобрява с времето!

Не съм поддръжник на никакви агресивни моментни „магически" процедури и мога да гарантирам на всички, че здравият красив вид на кожата е постоянен процес, комбиниращ адекватна грижа, правилно хранене, движение и душевен мир.

Ако липсва дори един от тези компоненти резултатите, ако ги има, ще са моментни!

Относно PhiLaser – няма да Ви натоварвам със сложни терминологии и разкази за лъчи и дерматологични термини.

Общо взето PhiLaser позволява ефикасно, трайно и безопасно премахване на нежелани поставени пигментации – микропигментации, перманентен грим, татуировки и др.

Joana Zaharieva Laser Master
Снимка: Joana Zaharieva Laser Master

Лазерът извършва терапии за подобряване на общото състояние и подмладяване на кожата, които видимо премахват пигментни петна, фини линии, белези от акне, бръчки и други несъвършенства. Това е вече силно популярният карбонов пилинг. При преминат курс кожата е видимо подмладена, озарена и здрава!

-Предстои най-голямото бюти събитие за страната Арена на красотата в периода от 14 до 16 Октомври 2022 и ти ще вземеш участие в него. Какво ще е интересното за посетителите на твоя щанд?

-В трите дни от изложението аз ще демонстрирам ефективността на машината, като 15 от посетителите ще имат възможността да се възползват напълно безплатно от процедурата за отстраняване на стар перманентен грим. Условията за това как да участват в демонстрацията може да намерите в моята Фейсбук страница facebook.com/JoanaZaharievaLaserMaster/

Това е една добра възможност и за колегите, които още се колебаят дали да добавят услугата в техните студия, да вземат своето решение. Ще се радвам да си поговоря с всеки, който има интерес към процедурите с PhiLaser лично. Очаквам ви в Интер Експо Център зала 5 щанд 50!

Повече информация всеки може да получи на уебсайта ми: www.jz-style.com

- Благодаря ти, Йоана! Запазваме си правото да те потърсим за още информация по темата.

- За мен е удоволствие и винаги съм на разположение!

Joana Zaharieva Laser Master
Снимка: Joana Zaharieva Laser Master

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти