Как сами да моделираме лицето си

Как сами да моделираме лицето си
Снимка: netinfo

Ако искаме да придадем малко по-различна форма на лицето си, не е необходимо да прибягваме до пластична хирургия smiley

Не и след като нова хитова тенденция в грима навлезе с пълна сила, а именно – контурирането.

Една от най-известните личности, която въведе тази мода е Ким Кардашиян, но тя със сигурност не е основоположник, а по-скоро бе сред първите, като не се посвени да разкрие тайната за постигане на перфектната форма на лицето с много снимки в социалните мрежи.

И тъй като вече почти всяко момиче би искало да знае техниките за контуриране, полезно видео ни показва как точно се случва магията.

Първата стъпка, разбира се, е да подготвим кожата си за грима. Нанасяме основа за грим, която да маскира неравностите и да предаде матов ефект, за да бъде по-издръжлив грима ни.

По желание можете да поставите малко фон дьо тен със средна покривност, за да изравните поне малко тена на лицето.

След добрата основа, идва ред на същината на контурирането.

Първо използваме светъл цвят коректор с висока покривност за онези зони от лицето, които искаме да изсветлим максимално. Това обикновено е зоната около очите – за по-свеж вид. Изрисуваме обърнат триъгълник отдолу и издължаваме към слепоочията, поставяме мъничко и върху клепача.

После поставяме по дължината на нослето чак до върха му, както и около него.

За челото
Дамите с малко чело могат да го направят съразмерно с лицето като поставят светъл тон върху по-голяма площ от него. Голямото чело има нужда от тъмен цвят в основата при косата.

За скулите
Ако искате да имате още по-добре изразени скули, с дръжката на четката или молив открийте къде точно се намира вдлъбнатината под костта от ухото по продължение към устата.

Поставете тъмна матова пудра или тъмен коректор по продължението до средата на бузата.

Прелейте добре цветът само нагоре по лицето. След това за свежест и здравословен вид на кожата поставете малко бронзираща пудра или руж в любим цвят по бузките. Усмихнете се, топнете в четката и поставете само по най-изпъкналата част на бузките и съвсем мъничко.

За да засилите контура (този съвет е подходящ за вечерния грим), бихте могли да отсечете добре скулата като поставите светъл тон точно под тъмния.

За челюстта
С тъмна матова пудра можете да създадете чудесна сянка и оптическа измама, ако поставите малко от продукта под челюстта. Прелейте внимателно към шията, за да няма рязка разлика и в никакъв случай към лицето, за да изпъкне повече челюстта ви.

Двойната гушка
Ако страдате от двойна гушка, под брадичката поставете във формата на триъгълник тъмна пудра. Така минимализирате дефекта.

За брадичката
Ако имате остра брадичка, омекотете чертите като поставите тъмна пудра в основата й. Ако пък нямате ясно изразена брадичка, обезателно поставете малко светъл продукт и блясък в центъра на областта.

Перфектното носле
Колкото по-тънко носле искате да имате, толкова по-тънка трябва да бъде линията от светъл продукт по продължението му.

Ако искате нослето ви да бъде като чипо или просто да го изправите допълнително, поставете малко тъмна пудра в областта между ноздрите и мъничко блясък по връхчето му и между веждите. Нека продължението на носа бъде матирано.

И разбира се – блясъкът

Хайлайтърът и блясъкът е задължителен за свежа и впечатляваща кожа, сякаш целуната от слънцето. Зоните, по които се поставя той, се избират много лесно.

Просто застанете срещу слънчева светлина или си представете, че тя ви озарява. Където попадат лъчите, там е и мястото на хайлайтъра. Обикновено това са най-високите части на скулата, по слепоочията, централно по челото, под веждата, по връхчето на нослето и по брадичката.

Но не прекалявайте – това са основите, но изберете внимателно продуктите и тоновете им, експериментирайте и открийте най-подходящата за вас техника.

А ето и как точно се случва магията в стъпки и още обяснения във видео в най-големия сайт за видеосподеляне в България – Vbox7.com на журналиста и начинаещ влогър Наталия Такова-Мазгарева (natalismakeup):  

Сходни статии:

Перфектният грим за перфектните летни вечери
Малки хитрини за обемни мигли
Edna идея как да променим грима си за секунди с червило

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти