Перфектният грим за перфектните летни вечери

Перфектният грим за перфектните летни вечери
Снимка: Thinkstock

Ако ви предстои специално събитие, на което искате да сте зашеметяващи, или пък просто сте Edna от онези дами, на които им е в кръвта да привличат всички погледи към себе си – имаме чудесна идея как да изпъкнете с красив елегантен грим.

Основата е порцеланово гладка кожа и прецизен контур. Очите са опушени и бляскави в преливки от зелени и златисти нюанси. Устните са в телесен цвят, но с много гланц и открояващи се, а вдъхновението – една жена, която винаги се отличава с грима си и дори е основоположник на различни техники за нанасянето му е Ким Кардашиян.

С този грим тя се появи на наградите „Грами“ през 2015 г.

Хубавото е, че цветовата комбинация е подходяща както за дами със светла кожа, така и за по-смуглите красавици. Зеленото и златното стои чудесно и на руси, и на тъмнокоси, а ще се откроява страхотно добре и по очите на червенокоските.

Ето и как да направим грима сами в няколко лесни стъпки:

Преди поставянето на декоративна козметика, обезателно използвайте основа за грим, която ще изравни пори и несъвършенства, а ако изберете да има матов завършек, можете да елиминирате притеснението, че кожата ви ще се омазни излишно в тези горещи летни дни.

После поставете малко от любимия фон дьо тен и изсветлете с коректор зоната под очите, по нослето, брадичката и централната част на челото. Накрая фиксирате с полупрозрачна пудра.

След това за по-изразителен поглед поставете малко тъмни матови сенки в сив цвят в сгъвката на окото и прелейте добре.

Във външния ъгъл на горния клепач нанесете бляскави зелени сенки, в централната му част продължете със зелено-златисти сенки. Във вътрешния ъгъл на окото поставете златист пигмент. По долния клепач оцветете огледално на горния и прелейте много добре всички цветове.

С кафяви или черни сенки и прецизна четка се рисува очна линия, за да бъде още по-изразителен и закачлив погледът. За финал поставете спирала за плътни мигли.

Устните са решени в неутрален телесен цвят с много полупрозрачен гланц, за да има баланс между богато оцветените клепачи и усмивката. Винаги можете да експериментирате с вашето любимо червило, разбира се.

А ето и крайния ефект заедно с пълната последователност на стъпките във видеото в най-големия сайт за видеосподеляне в България – Vbox7.com на журналиста и начинаещ влогър Наталия Такова-Мазгарева (natalismakeup):  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти