5 приказни момента на възхитителната Амал Клуни, която днес празнува рожден ден

Амал Клуни колаж
Снимка: Getty

Светът я преоткри през 2013 г., когато започна връзката си с Джордж Клуни.

Амал Аламудин обаче е много повече от жената до любимия на милиони фенове актьор. Родена в Ливан на 3 февруари 1978 г., преди да срещне Клуни тя вече има изградена кариера на адвокат по човешки права, международно право и международно наказателно право. Освен английски език, който говори от малка след преместването на семейството ѝ във Великобритания, Амал владее още арабски и френски език.

Светлините на прожекторите следи двойката вече десетилетие, а през това време ставаме свидетели колко безупречна е Амал не само на червения килим, но и по време на работа.

Колкото и да е трудно да изберем най-добрите ѝ официални появи през годините, определено има такива, които модната история ще помни.

Един от тях е първият път, в който семейство Клуни присъства на наградите „Златен глобус“. Годината е 2015, а за събитието Амал залага на черна рокля Christian Dior, съчетана с ръкавици в бяло.

Господин и госпожа Клуни на наградите „Златен глобус“

Няколко месеца по-късно Амал и Джордж Клуни направиха и дебюта си на МЕТ Гала. За бала с тема „Китай: Видян през лупа“ Амал облече червена рокля от John Galliano с разнообразие от материи и форми.

Амал Клуни в червено за МЕТ Гала през 2015 г.

Фестивалът в Кан през 2016 г. се превърна в повод Амал Клуни да се появи в романтичен модел на Atelier Versace. Копринената бледожълта рокля с едно рамо включваше цепка и шлейф.

Като принцеса: Амал Клуни на фестивала в Кан през 2016 г.

Превъртаме лентата до есента на 2021 г., когато съпругата на актьора прикова вниманието в блещукаща бяла рокля на 16Arlington по време на Лондонския филмов фестивал. Изисканост внасяше наметалото с пера, което Амал носеше около ръцете си.

Амал и Джордж Клуни блестят по време на Лондонския филмов фестивал

Най-зашетяващата визия на Амал през 2022 г. беше за благотворително събитие, за което избра златиста рокля с ресни на Versacе. Макар и по-различен от обичайните силуети и материи, които г-жа Клуни носи, моделът ѝ придаваше смел блясък и увереност.

Като джаз богиня: Амал Клуни на благотворителни награди на Фондация „Клуни за справедливост“

През септември 2023 година пък двойката впечатли феновете на 80-ия Филмовия фестивал във Венеция. Вижте снимки в нашата галерия:

Амал и Джордж Клуни стилни във Венеция

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти