Без какъв грим не могат читателките на Edna.bg? (И какво мислят психолози за това)

Гримът е нещо, без което много жени не могат да си представят да отидат на работа, на среща или на специално събитие.

Според проучвания почти половината от жените вярват, че ако покажат натуралното си лице, няма да се чувстват достатъчно красиви, уверени и общителни, както и ще бъдат третирани по различен начин от околните.

жена грим
Снимка: iStock

Колко грим обаче ни е нужен дневно и защо? За всяка дама отговорът на този въпрос може да бъде различен. Затова ние решихме да обърнем внимание на вашия любим козметичен продукт, без който не можете да си представите визията си – червилото.

Миналата седмица ние попитахме вас, нашите последователи във Facebook и Instagram, кой е грим продуктът, без който не можете. 

▶ Какво се случва с мозъка ни, ако спрем да носим грим

Почти половината от вас заявиха, че не могат да си представят визията си без червило, като веднага след това се оказва, че 20 от 60 жени нареждат спиралата.

Доста по-малко от отговорилите посочиха другите задължителни елементи от бюти рутината ни: фон дьо теб, CC или BB крем, коректор, молив и очна линия.

Истината е, че червилото се използва от векове от жени по целия свят, за да подобрят външния си вид, да изразят себе си и да се почувстват по-уверени. А какво в психологически план кара повечето от вас да държат най-много на продуктите си за устни, е интересен въпрос.

▶ Психолозите говорят: защо жените изпитват нужда да носят грим?

Според много изследвания червилото е грим продуктът, който има най-положително въздействие върху самочувствието на жената. В едно проучване жените, които носят червено червило, са оценени като по-привлекателни, компетентни и социално одобрявани от жените, които не носят червило.

жена грим
Снимка: iStock

Има няколко причини, поради които червилото може да има този ефект.

При всички случаи за много жени червилото е мощен инструмент за себеизразяване и самочувствие. Продължете в галерията, където събрахме мнения на психолози относно това какво ни кара да носим червило, както и как ни възприемат околните:

Червилото е любимият ви грим продукт: какво казват психолозите за това


 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти