Важно е да почистваме играчките на децата ни

Никакви мръсни отпечатъци
Снимка: iStock/Getty Images

Вкъщи е хаос, децата тичат (или лазят) навсякъде, играчките им също следват тяхната непредсказуема и разпиляна траектория на движение. Но в тази суматоха въобще не ни идва наум, че именно играчките и залъгалките на нашия малчуган, които се търкалят непрестанно по пода или двора са много уютно местенце за редица болестотворни микроорганизми. Затова вашите дезинфектиращи способности е крайно време да се намесят, особено когато сме в разгара на простудните и грипни заболявания.

Пластмасова атака

Снимка: iStock/Getty Images

Повечето детски пособия от пластмасов произход могат да се почистят в съдомиялната машина. Горещата вода в комбинация с почистващия препарат ще ликвидират и най-упорития бацил. Ако нямате такъв домакински уред в кухненското си снаряжение, чисто и просто напълнете леген с топла вода, капнете малко препарат за съдове, оставете играчките за няколко минути и след това ги изплакнете под течаща вода с помощта на гъба.

Плюшено мече

Снимка: iStock/Getty Images

Играчките изработени от тази мека материя могат да последват съдбата на всяка една дреха като ги пъхнем в пералнята, за да ги освежим и заедно с това успешно да отстраним акарите и недружелюбните бактерии от тях. Има и друг метод, при който може да поставите плюшените приятели на вашето бебе в найлонов плик, след което ги пъхнете във фризера за ден, два. Така със силата на тази ледена терапия ще унищожите и най-издръжливите микроби.

Леле, колко си пораснал
За най-обемните детски съоражения у дома от типа на къщички, батути или кушетки за игра използвайте кърпа със сапун, за да минете всеки ъгъл до постигане на абсолютен блясък или си купете специален спрей за такъв тип повърхности, който ще ви бъде ценен и надежден съюзник в почистващото начинание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти