RE: "Светът свършва! Мъжете също!"

Богдана Трифонова
Снимка: Личен архив

Богдана Трифонова

Светът не свърши! Мъжете също! Даже напротив, показаха се!

След като написах материала без "RE:" отпред и нарисувах една картинка само с черно и бяло, без полутонове, получих накуп толкова писма от мъже, колкото не съм получавала през живота си.

В някои от тях просто бях заклеймена като средностатистическа грозотия, която сама ще си остане, да си остане сама, да си остане, дано.

В други бях мило укорена за неправилната посока на мислене, в трети просто бях осведомена, че свестните мъже съществуват и са на линия, но липсват жените от порода "свястна"!

За тази неочаквана за мен активност имах две обяснения - или съм написала някаква абсолютна лъжа или пък това е една съвсем гола и грозновата истина. Затова реших да пиша "RE:".

Добре, за да бъда максимално честна... има. Аз познавам пет! Няма да им изброявам имената, но са много свестни мъже. Умни, възпитани и забавни. И свободни. Поне засега.

Проблемът обаче идва от там, че умните, възпитани и страхотни жени, които познавам са… повече от двайсет и пет!

Ето това е нещото, което пропуснах умишлено, когато писах първия материал по тази тема! Да, аз отброявам свестни мъже, но просто свестните жени ми излизат повече. Доста повече! Честна дума, момчета!

Дори според г-жа Статистиката, жените в България са повече с около 250 хиляди!

Една моя приятелка, изключително готина жена, ми каза: "Знаеш ли, ние жените също генерираме доста грешни поведения спрямо мъжете, не отричам, но като цяло това е проекция на природния ни страх от факта, че изчезват. Ние се държим неестествено и се получава... параграф 22!"

Съгласна съм с това, както и с това, че заради трудното общуване, заради трудното намиране на Подходящия Свестен Човек, все повече жени избират, както казва тя, да заспиват на собственото си рамо и си взимат куче или котка, за да не са съвсем сами. По дяволите! Което преведено от американските филми си е… “Fuck! Fuck! Fuck!”

Друга моя любима приятелка, между другото, силно харесвана от мъжете, коментира: "Мъжете числово са малцинство тук, заради което жените стават много по-агресивни. Мъжете от своя страна стават по-мързеливи при вида на хищна група жени, които се самопредлагат. Моралът пада и в крайна сметка мъжете не се борят за любовта, защото ако не тази, друга ще им я предложи… и така се отказват да търсят Истинската, която действително ще предизвика най-доброто в самите тях."

И с това съм съгласна!

Склонна съм да вярвам, че ви има, свестни момчета, но много трудно се откриваме един друг, защото сте малко. А когато се намерим, започва да ни е страх да си признаем, че сме го направили, защото на всичкото отгоре сме недоверчиви и безкрайно много се ужасяваме от разочарования.

Е, много е сложно!

Финално, след като прочетох всички писма от мъже до мен, след като коментирах темата с още жени и още мъже, се оформиха няколко спасителни идеи за това, как по-лесно да се намерим и как да се познаем, когато това се случи:

Постулат на Зу – Не излизам с мъже, които не са умни и са нечистоплътни – вътрешно и външно! Не ги поглеждам дори!
Аксиома на Ирен – Ако нещо в сърцето ви не каже: "Господи, моля те, нека умра преди този мъж!", той не е твоят мъж или ти не си неговата жена!
Закон на Брун за динамика на флуидите – Ти си усмихнато момиче, а не кисела зелка с крака? Имаш шансове. Ти си добронамерена и не хейтиш от спортна злоба? Имаш големи шансове. Ти си достатъчно умна, за да разбираш, че понякога момчетата ПРОСТО сме си такива? Шансовете ти стават огромни. Ало, мацката с огромните шансове, къде си?
Правилото на Миро - Любов от пръв поглед?!? Няма такова животно.
Съждение на Мари – Така ми се иска да мога да формулирам какво искам да разпозная в един мъж, за да го припозная като "моя мъж", а след това да харесам формулировката и да помоля заедно с нея се публикува и мобилния ми телефон, но… не успявам. Май всичко се обяснява с притрепването под лъжичката!
Формулата на Емилия - Малките жестове стапят големите ледове – готина, спонтанна реплика, усмивка, поглед, докосване. Разтапящо е, когато без да очакваш, някой наметне нещо на раменете ти, защото смята, че ти е студено…
Правило на Маргит - Ако излезеш на среща и си Свестен, не се притеснявай да платиш сметката и да бъдеш "старомоден", като изпратиш дамата до дома й.
Теорема на Надя – Ако двама души харесват една и съща музика, то с всяка следваща песен, правопропорционално нараства и вероятността те да останат заедно!

На финала оставям най-любимото, което съм чувала много пъти, защото това е…

Законът на Баба ми и той гласи : Твойто си те чака!

Ето това пожелавам искрено – да дочакаш тази среща! А когато се случи, пак ми пишете!

Пишете на Богдана на edna@netinfocompany.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти