Цялата магия на първата любов се крие в това, че все още не знаеш, че ще има и втора. И трета, и четвърта…

двойка първа любов щастие
Снимка: iStock

Александър Петров

В духа на месеца на любовта, решихме да ви припомним историята за първата любов на нашия автор Александър Петров. Това е един разказ за първите любовни трепети и първите научени истини за любовта, в който вярваме, че ще се влюбите. 

Много ясно си спомням кога намразих празника на влюбените – когато за пръв път ми разбиха сърцето, естествено. Като млад романтик-петокласник бях решил, че Св. Валентин е перфектното време да призная на момичето, в което съм влюбен, че съм влюбен в него. Това ми беше първото много болезнено хлътване, а „връзката“ ни вече беше устояла на първата си сериозна трудност преди дори да е започнала, което ме правеше доста уверен. За да вляза в духа на празника, ще нарека героинята от разказа Валeнтина.

Малко повече от месец преди Св. Валентин Валя не идваше на училище. Само отбрана аудитория знаеше причината за това и аз се чувствах специален, че съм част от нея. Поводът обаче не беше хубав – Тинчето беше уловила Хепатит А и беше в болница. Преди да се случи това, си пишехме постоянно и имаше разнообразни признаци, че и тя ме харесва, а когато лично ми се обади да ми каже, че е болна, вече съвсем се уверих в това. Радостта ми не секна, дори когато установих, че причината за обаждането е, за да ми съобщи, че и аз трябва да се изследвам за вируса.

Преди четири дена с нея бяхме пили вода от едно шише – най-интимното нещо, което ми се беше случвало до момента.

първа любов деца училище момче момиче
Снимка: iStock

Още на следващия ден в голямото междучасие отидох до близката клиника да дам кръв. Изненадах се, че на опашката пред лабораторията имаше още 4-5 момчета от съседни класове, както и двама от класа на Валя, но, разбира се, тогава бях твърде млад, неопитен и тъп, за да загрея съвпадението. Хубавото беше, че според резултатите бях чисто здрав.

През единия месец, в който Валентинчето беше в болница, нямаше как да си пишем, защото тогава уай-фай и лаптоп бяха все още футуристични понятия за мен. Върна се на училище точно на 14 февруари. Твърдо бях решил именно тогава да ѝ предложа да станем гаджета и както всичко важно в даскало, това щеше да се случи отново в голямото междучасие. Поканих я, черпих я джоб с шунка и кашкавал, за да създам по-непринудена обстановка и тръгнахме към една градинка наблизо. Седнахме на пейката, а първият гвоздей в корасона ми не закъсня:

– И… много ли ти беше гадно цял месец в болницата? – загрижен я попитах аз.

– А, не беше месец, само две седмици ме държаха и се прибрах вкъщи.

първа любов деца училище момче момиче
Снимка: iStock

Сърцето ми слезе в дясната пета, с която, ако не бях толкова влюбен и възпитан, може би щях да сритам Валя. Разбира се, запазих самообладание. Вторият гвоздей обаче беше дори по-болезнен:

– Аа, много хубаво! Щото не ми писа и аз реших, че си била там през цялото време…

– Аха… – беше крайно незаинтересованият ѝ отговор.

Започнах да пулсирам, изпотих се и реших, че в тази ситуация имам само един полезен ход – All in. Директно пристъпих към това, за което бях там. Извадих плюшеното сърце от якето си, подарих ѝ го и я попитах:

– Искаш ли да станем гадж…

– Не.

първа любов деца училище момче момиче
Снимка: iStock

И до момента не съм получавал по-категоричен отговор на свой въпрос. Тази случка отключи много последствия в развитието ми – паническия ми страх да заговарям момичета и изобщо непознати хора, страха ми от отхвърляне и страха ми от влюбване. Общо взето, съсипа ми живота тая.

Впоследствие разбрах, че в крайна сметка цялата магия на първата любов се крие в това, че все още не знаеш, че след нея ще има и втора. И трета, и четвърта, и пета…

Тъй че, Валентинке, ако четеш това – ПРЕЖИВЯЛ СЪМ ТЕ!

Само не знам как да обясня на приятелката си защо не ми се празнува Свети Валентин без да се разбира, че някога съм бил влюбен в друго момиче…

Всъщност, май току-що го направих.

двойка любов връзка мъж жена
Снимка: iStock

 

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти