И един живот не би ми стигнал да те обичам

мъж тъга
Снимка: iStock

Александър Петров

Сега, след като вече те няма,
сякаш взе от сърцето ми къс.
Отне ми и волята някак,
отне ми любовния хъс…

Всякаква муза ми секна в последните дни. Да не ви казвам колко текста започнах – ни един от тях не можах да довърша. Тъжен съм. След две години щастие днес не знам накъде да поема в мислите си. Стана така, че сега аз, тоя дето само коментира и обсъжда хорските проблеми, имам нужда някой да ме разбере. Но вече няма кой…

мъж легло тъга отчаяние
Снимка: Thinkstock

Не искам да го пиша, защото всеки път, когато го прочитам, най-вероятно ще се разплаквам, но всички може би вече сте се досетили кое е единственото нещо, което може да съсипе един мъж, да го нарани и да му отнеме желанието за всичко.

За всичко, освен за това да си мисли какво е можел да направи по различен начин.

И да си спомня…

Спомням си първия път, когато я видях. Беше на един паркинг. Още в първата секунда знаех, че ще бъде моя. Беше много смешно, защото започнах да се пазаря с един, който я придружаваше. Той ми се ядоса, че съм зяпнал втренчено в нея. Казах му „Добре де, твойта ли е?“, а той „Не, на един приятел е“. „Е, какво я пазиш тогава, остави я да реши сама…“ Въпреки че тя беше прекрасна, си личеше, че не беше щастлива – изглеждаше уморена и изтормозена, а какъв потенциал извираше от нея! Дълго време я „увещавах“, когато най-накрая се събрахме и без да трябваше да ми го казва, в следващите години усетих, че по-добре не се е чувствала никога. Започна да излъчва лукс, да се движи със самочувствие, хората се обръщаха след нея, усмихваха ѝ се и още по-странното беше, че това не ме дразнеше. Чувствах се толкова сигурен в нас, че и аз им се усмихвах! Създадох ѝ комфорт, създадох ѝ дом, разговаряхме с часове… Направих така че да блести – и отвътре, и отвън!

До сега… когато всичко свърши. Дори не разбрах как. И въпреки всички специалисти, които посетих в последно време, до един уверяващи ме, че нямам вина за случилото се, че тя просто ме е предала и е нужно да продължа смело напред, аз съм сигурен, че все някъде по пътя е можело да постъпя по различен, по по-правилен начин.

мъж тъга кола сълзи плач
Снимка: iStock

***

Помня и последните ни секунди заедно. Когато я качиха на пътна помощ, човекът от скрапа ми услужи с кърпичка, за да попия сълзите си и ми каза:

– Разбирам те, приятелю, но разбери – скоростна кутия, съединител, нова кормилна рейка… и това е най-малкото. Толкова пари трябва да налееш в тази кола, за да се движи отново… При толкова непознати майстори ще ти се наложи да я оставиш – да бъркат в нея, да ровичкат, да пипат, да бутат… Повярвай ми, така е най-добре. Остави я да си отиде с достойнство.

***

Прибрах се вкъщи, а на вратата, по-зъл от всякога, ме посрещна Русият демон с думите:

– Защо не си пуснал миялната сутринта?

мъж жена връзка легло скандал тъга
Снимка: iStock

Изпращайте ми своите мнения, идеи и съвети на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти