Как да се справим с мазната кожа сами

За кожа гладка и чиста като стъкло
Снимка: Thinkstock

Мазната кожа се нуждае от специална грижа, особено сега през лятото, когато потенето се увеличава.

Предлагаме ви няколко лесни рецепти, изпълними в домашни условия, които ще са от полза за кожата ви.

Билков тоник
Никаква философия не е да си приготвиш сама тоник за лице. Нужни са само градински чай, подходящ съд и малко свободно време. Една-две лъжички градински чай се запарват с гореща вода. Оставя се да кисне 20-30 минути, след което се прецежда в чист съд, оставя се да се охлади и тоникът е готов! Лицето се почиства с помощта на тампонче, натопено в отварата. Прилагайте този метод два пъти дневно в продължение на няколко седмици и ще видите положителния ефект. Билките помагат за възстановяването на епидермиса и успокояват раздразненията.

Маска с манго

Индонезийките са открили решение за справянето с мазната и проблемна кожа в мангото. Нямате нужда от нищо повече, освен от средно по големина манго, намачкано добре и намазано с масажни движения по лицето. Оставя се да престои 4-5 минути и се отмива с хладка вода. Прилагана редовно, тази съвсем обикновена и проста маска ще направи кожата ви копринено мека.

Масло от пшенични кълнове

Пшеничните кълнове се отразяват добре на тялото не само когато ги хапвате. С тях се получава и чудесна маска за мазна кожа. Това се дължи на факта, че кълновете са богати на витамин Д и антиоксиданти. Нужно е само да си намерите базово масло от пшенични кълнове. Слагате само 2-3 капки от него на пръстите си и чрез масажни движения го втривате в кожата си. Оставяте го да престои 40 минути, за да сте сигурни, че вече е абсорбирано от кожата. Отмива се с хладка вода. То върши чудеса срещу екземи, псориазис и други тежки кожни проблеми.

Почистване с лимон

За положителните свойства на лимона сме ви разказвали не веднъж. Сега ви препоръчваме още един метод, по който това растение може да ви е полезно. Става дума за нагрявки с лимонена трева. Те вършат чудесна работа при запушени пори и черни точки. Нужни да си 4 супени лъжици лимонена трева. Накисвате ги в два литра вода и ги кипвате на котлона. След това оставяте да ври тихичко на бавен огън и се надвесвате над изпаренията. Може да покриете главата си с хавлиена кърпа за по-добър ефект. Останете така колкото можете повече, но не по-малко от 15 минути, за да се отпушат и изчистят порите на лицето. След това е нужно да изплакнете няколко пъти кожата със студена вода. Това ще помогне на порите да се затворят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти