Лимонени тайни за красива кожа

Лимонени тайни за красива кожа
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

След като вече ви запознахме с невероятните свойства на лимона и ви обяснихме как може да си го гледате в домашни условия, сега ще ви препоръчаме няколко домашно приготвени маски с лимон.

Истината е, че лимонът наистина е като сторъкия Шива и има широко приложение във всякакви аспекти.

Лимоненият сок ще се отрази изключително благодатно на кожата ви, особено ако тя е по-мазна, тъй като пращи от витамин С. Именно този витамин ще почисти и затвори порите ви, задръстени от мръсния въздух в градското ни ежедневие.

Повечето маски с лимонов сок включват мед. Той също крие безценни качества и се използва широко в козметиката и в спа процедурите.

За избистряне на тена е нужно на забъркате прясно изцеден сок с лъжица мед. Накиснете няколко марли в получената субстанция и ги наложете на лицето си. Задръжте за 20 минути, после измийте с хладка вода.

За освежаване и стягане на кожата може да си направите маска от равни части хума, мед и лимонов сок. За мерило ползвайте някаква лъжица, но в никакъв случай метална, тъй като, както вече сме писали, при допир с метал, хумата губи полезните си свойства.

Бъркайте, докато не получите каша, след което нанесете на лицето и оставете да подейства 15-20 минути. След това измийте с хладка вода и при нужда нанесете крем за лице.

За суха кожа може да пробвате маска с лимон и зехтин. Към супена лъжица лимон се прибавя една по-малка зехтин. Намазва се на лицето и се оставя за десетина минути, след което се измива. Не е нужно да слагате крем след тази маска.

Ако имате ваша любима рецепта за домашна помада за лице или коса с лимон, ни я споделете на edna@netinfocompany.com

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти