Как да се справим с яйцето

Как да се справим с яйцето
Снимка: Thinkstock

В навечерието на Великден няма как да не се замисляме все повече за боядисване на яйца, шоколадови зайци, козунаци, сладки и всичко останало, което носи духа на празника.

Яйцата заемат особено важна роля в приготовленията за великденските празници.

За това как да ги боядисате и украсите ще ви разказваме занапред, а сега ще ви споделим полезни съвети по отношение на яйцата от блога Thesecretyumiverse.

Като начало как да познаете дали яйцето е прясно или е застояло?

Пускате го внимателно в една купа с вода.

Ако то потъне на дъното без проблем, значи е прясно, ако с единия си край е вдигнато нагоре, значи е на няколко дена, а ако плува по повърхността, то по-добре го изхвърлете.

Както добре знаете, пресните яйца, когато се сварят твърдо, се белят по-трудно и много от белтъка им остава по черупката.

След като сварите яйцата, най-лесният начин да ги обелите е първо да ги изстудите.

Поставете ги в студена вода и изчакайте малко.

След това ги счупете от двете издадени страни и веднъж отстрани и ги разтъркайте леко между дланите си, за да се отдели по-лесно черупката.

Поставено под течаща струя или в купа вода яйцето много лесно ще се обели и ще остане без малки парченца от черупката.

За полезните качества на яйцата може да прочетете тук, тук и тук.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти