Как да поддържаме хубава прическа

Късата коса може да изглежда лесна за поддържане, но не винаги е така
Снимка: Getty/Guliver

Със сигурност много дами са се сблъсквали с проблема да не знаят какво да правят с косата си. Нямат време сутрин за прически, а през почивните дни установяват, че не им се занимава със сешоара и пресата, а по-скоро им се ходи на разходка някъде.

Разбира се, най-лесният вариант е да посещаваш редовно фризьорката и тя да се грижи за добрия вид на косите, но проблемът е, че едва ли всеки може да си позволява често това удоволствие.

Затова е удачно да имате лесна за поддържане прическа, която не изисква един час внимание и старание, за да изглежда добре.

Първоначално трябва да знаете, че не винаги късата подстрижка е решение на проблема. Понякога точно късата коса има нужда от най-много старание и оформяне.

Дългата коса лесно може да бъде вързана на опашка или вдигната на кок, докато това не може да се каже за късата. Тя може да бъде прибрана с фибички, но това отнема време и изисква старание.

Не се подстригвайте на пластове, ако нямате достатъчно време да поддържате прическата след това. Наистина, във фризьорския салон ще изглеждате чудесно и фризьорката ще ви каже, че е много лесно да поддържате такава прическа, но след като си измиете косата в домашни условия, ще установите жестоката истина, а именно – не ви бива толкова със сешоара и четката.

Пресата идва на помощ в тези моменти, а най-лесният вариант ще е просто да намачкате косите си с пяна.
Задължително, обаче, ползвайте предпазващи косата продукти. Ако сте почитатели на пресата или машата за коса, си купете подходящ крем или кристали, които да нанасяте върху косъма преди третиране, за да се запази от накъсване и изтощаване.

Ако решите да си направите по-светли кичури, съобразете се с цвета на косата си. Нека са с един-два тона по-светли, така ще изглеждате по-естествени и красиви. Прекалено ярките кичури ще направят голям контраст в косата ви, а освен това ще си личи много повече, когато израснат и имат нужда от освежаване.

Притежателките на къдрава коса няма нужда да вървят срещу природата всеки път щом измият косата си. Не се тормозете с пресата, сешоара и четката в отчаяни опити да изправите непослушните къдрици. По-добре приемете факта, че косата ви е къдрава и я харесайте такава, каквато е. Още повече, че къдриците са много по-лесни за поддържане, отколкото правата коса.

Ако пък искате да направите косата си чуплива и да се радвате на закачливи къдрици, може да получите такива, докато спите. Просто измийте косата преди лягане, подсушете я, докато остане леко влажна, сложете някакъв стилизант и я вържете на две плитки или я омотайте с ластик, след като отново я разделите на две. На сутринта ще се радвате на начупена коса, която няма нужда да решите, а само малко да подредите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти